جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات در اناردونی
آخرین مطالب

معرفی ۴ قابلیت‌ پیشرفته و مخفی سلامت اپل واچ که احتمالاَ از وجود آن‌ها خبر ندارید!

بررسی قابلیت‌های سلامت اپل واچ
فهرست مطالب

همه ما از قابلیت‌های فراوان اپل واچ در زمینه فعالیت‌های ورزشی مانند شمردن گام‌ها و ورزش، ویژگی‌های پیچیده‌تر مانند الکتروکاردیوگرافی، هشدار ضربان قلب بالا یا پایین و … خبر داریم. اما در کنار همه این ویژگی‌ها، قابلیت‌های مخفی زیادی نیز وجود دارد که کمتر به آن‌ها توجه شده است و کمتر شناخته شده‌اند. این قابلیت‌ها همه‌چیز را از سلامت کلی بدن گرفته تا احتمال مرگ و میر و میزان متابولیسم پایه بدن شما اندازه‌گیری می‌کنند. در ادامه بخش نقد و بررسی اپلی مجله خبری انارمگ با ما همراه باشید چرا که قصد داریم به معرفی ۴ مورد از قابلیت‌های سلامت اپل واچ بپردازیم که احتمالا تا به امروز از وجود آن‌ها مطلع نبودید.

حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2 max)

حداکثر اکسیژن مصرفی یا اکسیژن مصرفی بیشینه یا ماکزیمم اکسیژن مصرفی در واقع حداکثر میزان اکسیژن مصرفی است که به معنای اندازه‌گیری مقدار اکسیژن بعد از فعالیت ورزشی می‌باشد. حداکثر اکسیژن مصرفی مربوط به ایروبیک تناسب اندام یک فرد نیز می‌شود و یکی از عوامل تعیین‌کننده حداکثر میزان تحمل یک فرد در هنگام ورزش است.

یکی از قابلیت‌های سلامت اپل واچ اندازه‌گیری این شاخص است که البته خیلی‌ها از وجود آن بی‌اطلاع هستند. این ویژگی به دو دلیل پنهان است: اولین دلیل این است که این قابلیت به‌‌طور پیش‌‌فرض خاموش است و در watchOS/iOS نیز نام دیگری دارد و تحت عنوان Cardio Fitness شناخته می‌شود. دومین دلیل این است که اندازه‌گیری حداکثر اکسیژن مصرفی با استفاده از اپل واچ فقط در طول پیاده‌روی سریع و یا دویدن در فضای باز امکان‌پذیر است. به این منظور می‌بایست مواردی را که در برنامه تمرینی اپل واچ هستند انتخاب کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که اندازه‌گیری حداکثر اکسیژن مصرفی و اطلاع داشتن از میزان آن، علاوه بر کمک به درک مناسب از تناسب اندام قلبی تنفسی، شاخص خوبی برای سلامت کلی و همچنین پیش‌بینی سلامت بدن شما در بلند مدت است.

معرفی 4 مورد از قابلیت‌های سلامت اپل واچ که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند!

تغییرپذیری و نوسان ضربان قلب (Heart rate variability)

ضربان قلب به تعداد دفعات ضربان قلب شما در هر دقیقه اشاره دارد، اما تغییرپذیری ضربان قلب یا به اختصار HRV زمان بین هر ضربان قلب را اندازه‌گیری می‌کند. به‌ عنوان مثال فاصله‌ی بین ضربان قلب در بازدم بیشتر و هنگام دم کمتر است. بنابراین حتی اگر ضربان قلب شما ۶۰ تپش در دقیقه باشد، به ندرت ممکن است زمان بین این تپش‌ها به طور دقیق یک ثانیه باشد. در حقیقت در یک دقیقه ممکن است زمان بین چند تپش ۰٫۸ ثانیه و زمان بین مجموعه دیگری از تپش‌های شما ۱٫۱۳ ثانیه باشد.

اگرچه ممکن است این مسأله بیش از حد علمی به نظر برسد و درک آن برای ورزشکارهای آماتور چندان مفید نباشد، اما توانایی پاسخگویی به این سؤال که تغییرپذیری ضربان قلب چیست می‌تواند اطلاعات مهمی درباره‌ی سلامت و پیشرفت برنامه‌ی تمرینی شما فراهم کند.

ثبت تغییرات ضربان قلب یکی دیگر از قابلیت‌های سلامت اپل واچ است که به طور خودکار توسط اپل واچ صورت می‌گیرد، اما در برنامه اصلی ضربان قلب قابل مشاهده نیست و برای دیدن آن باید به بخش برنامه سلامت آیفون خود به نشانی iPhone > Browse > Heart بروید.

دانلود اپلیکیشن های تنظیم خواب اپل واچ – کلیک کنید

بسیاری از متخصصان HRV را به عنوان شاخصی قدرتمند نه تنها برای سنجش سلامت کلی بدن و انعطاف‌پذیری قلب می‌دانند بلکه این فاکتور فیزیولوژیکی را یک عامل مهم در پیش‌بینی مرگ و میر در آینده نیز به شمار می‌آورند و معتقدند عملکرد آن نه تنها موجب افزایش سطح کیفیت سلامت جسمانی ما می شود، بلکه در کاهش تنش و اضطراب نیز بسیار موثر است.

با توجه به این مسأله که افزایش یا کاهش HRV یکی از شاخص‌های سلامت انسان به شمار می‌آید، بررسی و پیگیری این شاخص از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تغذیه‌ی نامناسب، خواب ناکافی، بیماری یا افزایش استرس می‌تواند باعث کاهش HRV شود. علاوه بر این تحقیقات نشان می‌دهند که افزایش HRV با کاهش علایم بیماری آسم، سندوم روده‌ی تحریک‌پذیر، ایست قلبی، فشارخون، گرفتگی عروق قلب، فیبرومایالژیا، فشار خون، اضطراب افسردگی اساسی مرتبط است.

اندازه‌گیری این شاخص از جمله کاربردی‌ترین قابلیت‌های سلامت اپل واچ است که با استفاده از آن و همچنین محاسبه‌ی ضربان قلب، تغییرپذیری آن، کیفیت خواب، تغییرات محیطی و سطح استرس، هر گونه تغییر در سیستم عصبی خودگردان تشخیص داده می‌شود.

بازیابی ضربان قلب (Heart rate recovery)

قلب شما به طور پیوسته در حال تپش است تا خون در تمام بدن گردش داشته باشد. سرعت این تپش بسته به سطح فعالیت بدن شما تغییر می‌کند تا قلب خون اکسیژن‌دار کافی را به عضلات بدن برساند و عملکرد آن‌ها را نیز در سطحی مناسب نگه دارد. از آنجا که قلب نیز یک ماهیچه است، تمرین‌های ورزشی سبب تقویت و سالم ماندن آن می‌شود. توصیه می‌شود که هر فرد در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشد که در آن ضربان قلب به حدود ۵۰ تا ۸۵ درصد ماکزیمم ضربان قلب که ۲۲۰ منهای سن فرد عدد در دقیقه (برای افراد بزرگسال) است برسد.

پس از اتمام فعالیت ورزشی، قلب به زمان نیاز دارد تا به حالت طبیعی خود بازگردد و به اصطلاح بازیابی ضربان قلب صورت بگیرد. مدت زمان لازم برای این که قلب بتواند پس از اتمام یک فعالیت بدنی سنگین به حالت طبیعی خود برگردد، زمان بازیابی ضربان قلب یا اصطلاحا Heart rate recovery نام دارد. به طور کلی در افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند و در نتیجه قلب سالم‌تری دارند، زمان بازیابی قلب بسیار کمتر است. با این توضیحات پس از یک دوی صد متر قلب یک ورزشکار سریع‌تر از یک فرد معمولی که به ندرت می‌دود به حالت طبیعی خود بازمی‌گردد.

این شاخص سلامتی در اپل واچ و آیفون پس از اتمام تمرین به طور خودکار نشان داده می‌شود. بازیابی ضربان قلب می‌تواند سلامت قلب را با توجه به سیستم عصبی خودمختار نشان دهد. مطالعات نشان داده‌اند که بازیابی غیرطبیعی ضربان قلب می‌تواند به معنای خطر دو برابری احتمال مرگ در عرض شش سال باشد. بنابراین از اهمیت اندازه‌گیری این شاخص سلامتی بدن خود پس از انجام فعالیت‌های ورزشی هرگز غافل نشوید.

معرفی 4 مورد از قابلیت‌های سلامت اپل واچ که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند!

میزان سوخت‌ و ساز یا متابولیسم پایه (Base metabolic rate)

بدن انسان همواره و در تمامی شرایط، حتی در هنگام خواب و استراحت نیز کالری می‌سوزاند زیرا تمامی سلول‌ها، بافت‌ها، و نیز ارگان‌های بدن انسان، برای انجام فعالیت‌های طبیعی خود نیازمند به صرف انرژی می‌باشند. میزان متابولیسم پایه (نام علمی: Basal Metabolic Rate) در واقع آهنگ سوخت‌ و ساز پایه بدن است که به اختصار BMR خوانده می‌شود. میزان انرژی مصرفی در این حالت، فقط برای عملکرد اندام‌های حیاتی مانند گردش خون، تنفس، رشد سلولی، تنظیم دمای بدن، عملکرد مغز و دستگاه عصبی، انقباض ماهیچه‌ها است.

میزان سوخت‌ و ساز پایه شامل ۶۰ تا ۷۵ درصد از کل انرژی روزانه فرد می‌شود، به عبارت دیگر این مقدار انرژی بدون بلند کردن حتی یک انگشت هم در بدن مصرف می‌شود. از این میان درصد انرژی که ارگان‌های بدن برای فعالیت‌های خود می‌سوزانند عبارتند از: کبد: ۲۹ درصد، مغز: ۱۹ درصد، قلب: ۱۰ درصد، کلیه: ۷ درصد، ماهیچه اسکلتی: ۱۸ درصد، بقیه اعضا: ۱۷ درصد.

جالب است بدانید دو نوع اصلی از سوخت و ساز در بدن عبارتند از: سرعت سوخت و ساز پایه و سرعت سوخت و ساز در حالت استراحت، و این میزان سوخت وساز پایه تقریباً نزدیک به میزان سوخت وساز بدن درحال استراحت یا RMR است.

اپل واچ به شکلی واضح و روشن میزان کالری سوزانده شده فعال بدن در طول روز را نشان می‌دهد، اما برای اطلاع از میزان کالری سوزانده شده غیرفعال که در واقع همان نرخ متابولیسم پایه شما محسوب می‌شود، باید به برنامه Health در آیفون خود بروید و کمی حساب و کتاب کنید.

اطلاع از مقدار BMR از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا می‌تواند تاثیر افزایش حجم عضلانی را به شما نشان دهد (عضله بیشتر = کالری غیرفعال سوزانده شده بیشتر) همچنین به شما در انتخاب راهبردی موثر و مناسب برای کاهش وزن و یا افزایش وزن کمک می‌کند و شما می‌توانید با محاسبه‌ی کالری و نظارت بر مصرف آن، از تأثیر فعالیت بدنی خود بر میزان کاهش یا افزایش وزنتان آگاه شوید و در صورت لزوم تغییر در آن ایجاد کنید تا به وزن ایده‌آل و دلخواه خود برسید.

معرفی 4 مورد از قابلیت‌های سلامت اپل واچ که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند!نظر شما در رابطه با این ۴ مورد از قابلیت‌های سلامت اپل واچ چیست؟ آیا تا کنون از آن‌ها استفاده کرده‌اید؟ فراموس نکنید دیدگاه‌ها و تجربیات خود در این زمینه را از طریق بخش نظرات با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

برچسب‌ها: /
به اشتراک گذاری:
Picture of نارین دورکاوان
نارین دورکاوان
مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *