شاید کم و بیش نام تین کلاینت به گوشتان خورده باشد یا حتی اطلاعاتتان در مورد تین کلاینت به شناخت مختصری در مورد نوع کار کردن آن برمیگردد، اما شاید ندانید که این دستگاه چه کاربردهای فوق العادهای دارد و میتواند به کار بسیاری از افراد بیاید. ما در این مقاله پس از توضیح مختصری در مورد تین کلاینت، به مهمترین کاربردهای تین کلاینت و ویژگی های آن خواهیم پرداخت. پس تا انتها این مقاله را دنبال نمایید.
تین کلاینت چیست؟
تین کلاینت یک کامپیوتر کوچک و ساده است که میتواند بر اساس منابع کامپیوتر مرکزی کار کند. این دستگاه کوچک در موارد بسیاری از جمله سرعت بالا و اشغال فضای بسیار کم جایگزین سیستمهای قدیمی شده و نسبت به آنها برتری پیدا کرده است. اصولاً تین کلاینتها با متصل شدن به یک محیط محاسباتی مبتنی بر سرور عمل میکنند. همچنین یک شبکه مبتنی بر تین کلاینت یک یا چند سرور ویژه دارد.
کاربردهای تین کلاینت
در این بخش قصد داریم به موضوع اصلی این مقاله یعنی مهمترین کاربردهای تین کلاینت بپردازیم. اگر بخواهیم بهصورت کلی کاربردهای تین کلاینت را دستهبندی کنیم، به ۳ دسته مهم زیر میرسیم:
- مورد استفاده در ادارات و سازمان ها: تین کلاینت برای استفاده در ادارات و سازمانها از قبیل بانکها، آژانسها و شرکتها گزینه بسیار مطلوبی به شمار میروند اما چرا؟ دلیل آن را میتوان در قابلیت اجرای نرم افزارهای مختلف مانند مجموعه مایکروسافت آفیس، اتوماسیونهای اداری، برخی نرمافزارهای حسابداری و … توسط تین کلاینت ها جستجو نمود.
- مورد استفاده در فضاهای آموزشی: یکی از مهمترین کاربردهای تین کلاینت در فضاهای آموزشی مانند مدارس و دانشگاه ها است. عدم اشغال فضای زیاد باعث شده است که بتوان تعداد بالایی از تین کلاینت ها را در اتاق چندرسانهای یا اتاق کامپیوتر دانشگاه به کار برد. همچنین قابلیت بسیار عالی تین کلاینت در مدیریت پذیری و شبکه سازی، دلیل مهم دیگری است که این دستگاه را به گزینه ایدهآلی برای مدارس، دانشگاه ها و موسسات آموزشی تبدیل کرده است.
- استفاده برای مصارف خانگی و روزمره: تین کلاینتها برای مصارف خانگی و روزمره شامل وبگردی، تماشای فیلم، چک کردن شبکه های اجتماعی یا حتی برخی از بازیهای سبک و مواردی از این قبیل یک انتخاب بسیار مناسب هستند. همچنین بسیاری از تین کلاینتها امکان خروجی چند تصویر همزمان را با کیفیتی عالی دارند که باعث میشود بتوانید از آنها در راستای تلویزیون هوشمند استفاده نمایید.
لازم به ذکر است که این موارد تنها بخش کلی مصارف و کاربرد تین کلاینت هستند و ویژگیهای آن ثابت میکنند که میتواند استفادههای گوناگونی داشته باشد. در بخش بعدی این مقاله قصد داریم مهمترین مزایا و معایب تین کلاینت را با شما در میان بگذاریم.
مزایا و معایب تین کلاینت
حال که با کاربردهای مختلف تین کلاینت آشنا شدید و دریافتید که این دستگاه میتواند گزینه مطلوبی برای رفع نیازهایتان باشد، بهتر است اطلاعاتتان در مورد مزایا و معایب آن را نیز بالا ببرید تا دید بهتری نسبت به این دستگاه داشته باشید.
مزایای تین کلاینت
- ابعاد کوچک: یکی از مهمترین دلایل برتری تین کلاینت نسبت به دیگر دستگاهها، ابعاد کوچک آن است. این اندازه کوچک و جمعوجور در کنار وزن سبک باعث میشود که بتوانید آن را بهراحتی گوشه میز خود قرار دهید یا حتی بعضی مدلها را پشت مانیتور نصب کنید. با استفاده از تین کلاینت دیگر نیاز به استفاده از کیس های بزرگ و حجیم نخواهید داشت.
- تنوع بالا: وجود مدلها و نمونههای مختلف، یکی دیگر از مزایای تین کلاینت است. این مزیت مهم باعث شده است تا دست علاقه مندان به خرید تین کلاینت کاملا باز باشد.
- سازگاری با سیستم عاملهای مختلف: میتوانید به دلخواه و وابسته به مدل تین کلاینت خود سیستم عاملی که ترجیح میدهید را بر روی آن نصب کنید. این دستگاهها از اکثر نسخههای مایکروسافت ویندوز، یونیکس و لینوکس پشتیبانی میکنند.
- قابلیت استفاده در حالت زیرو کلاینت: یک ویژگی مهم بسیاری از تین کلاینتها، قابلیت استفاده آنها در حالت زیرو کلاینت است. این مزیت مهم بدین معنی است که با خرید تین کلاینت میتوانید در دو حالت از آن استفاده کنید.
- مقرون به صرفه: تین کلاینت دارای انواع مختلفی است که هر کدام از قیمتهای گوناگون و مناسبی برخوردار هستند. همچنین برندهای مطرح سازنده تین کلاینت تلاش نمودهاند به همراه قیمت مناسب، محصولی با کیفیت بالا تولید نمایند
معایب تین کلاینت
معایب تین کلاینت انگشت شمارند، اما برای خرید باید مزایا و معایب را در کنار یکدیگر قرار داد تا بتوان تصمیم سنجیدهای گرفت. مهمترین عیب تین کلاینت را میتوان عدم اجرای نرم افزارهای سنگین نامید. تین کلاینت برای اجرای چنین برنامه هایی مناسب نیست و نقطه ضعف بزرگ آن، همین مورد است.
بهترین تین کلاینت کدام است؟
اگر بخواهیم در مورد بهترین تین کلاینت سخن بگوییم، باید دو نکته مهم را درنظر بگیریم؛ نیاز خود و برند سازنده. این دو مورد به ما کمک میکند تا بهترین تین کلاینت را متناسب با نیاز خود، خریداری نماییم. بهترین برندهای تولید کننده تین کلاینت عبارتند از: ایسوس، اچ پی، اینتل، دل، نت کامپیوتر و سنترم. معمولا اگر تین کلاینت موردنیاز خود را از میان محصولات برندهای معرفی شده تهیه نمایید، دچار مشکل نخواهید شد.
تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت
شاید بسیاری از افراد در کنار نام تین کلاینت، نام زیرو کلاینت را نیز شنیده باشند. اگرچه این دو دستگاه با هم شباهت هایی زیادی از لحاظ ظاهری و حتی سخت افزاری دارند، اما چند تفاوت عمده با یکدیگر دارند که آنها را از یکدیگر متمایز میکند. یکی از مهمترین تفاوت های تین کلاینت و زیرو کلاینت، موضوع وابستگی آنها برای اتصال به سرور میباشد. تین کلاینت این قابلیت را دارد که بدون اتصال به سرور نیز فعالیت خود را انجام دهد اما زیرو کلاینت کاملا به سرور وابسته است و بدون اتصال به آن، هیچگونه فعالیتی را نمیتواند انجام دهد.
تین کلاینت و زیرو کلاینت تفاوت های مهم دیگری دارند که با مراجعه به مقاله تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت در وب سایت دانوتک، بهتر میتوانید با این تفاوت ها آشنا شوید.
آیا خرید تین کلاینت به صرفه است؟
همه مزایا و شواهد گواه بر این دارند که خرید تین کلاینت یک خرید کاملاً به صرفه خواهد بود به شرطی که اول دایره مصرف خود و پس از آن مشخصات تین کلاینتی که میخواهید بخرید را به خوبی بشناسید. برای این کار میتوانید به فروشگاهی معتبر که مشخصات هر نوع تین کلاینت را کامل توضیح داده است، مراجعه نمایید.