پس از کاهش فعالیت، تغییرات مربوط به راستی آزمایی، اخراجهای متعدد و بسیاری از موارد دیگر، توییتر اکنون به جایگزین بهتری نیازمند است. در این مطلب از انارمگ، برخی از بهترین جایگزینهای توییتر را معرفی میکنیم.
با وجود این که اپلیکیشن Twitter، قابلیتهای کاربردی بیشماری دارد، اما برنامههای دیگری نیز هستند که علاوه بر قابلیتهای توییتر، امکانات دیگری را نیز در اختیار شما قرار میدهند و میتوان از توییتر به آنها کوچ کرد.
Mastodon
ماستودون Mastodon یکی از پلتفرمهای اجتماعی غیرمتمرکز است که از اکتبر سال ۲۰۱۶ آغاز به کار کرد.
این اپلیکیشن برخلاف فیس بوک، توییتر، اینستاگرام و دیگر مواردی که به شکل متمرکز کار میکنند، کاملا آزاد عمل میکند و به کاربران خود اجازه میدهد تا گروههای دلخواه خود را ایجاد، میزبانی و مدیریت کنند. این امر به شکلی اتفاق میافتد که کاربر احساس میکند شبکه اجتماعی مذکور کاملاً متعلق به خود اوست.
در واقع باید اظهار کرد که ماستودون مانند Twitter سال ۲۰۱۴ عمل میکند و این موضوع باعث میشود که محیطی آشنا به نظر برسد، اما زمانی که میتوانید با افراد همفکر و هم نظر خود، گروه تشکیل دهید، به نظر بهتر از آن عمل خواهد کرد.
Cohost
زمانی که Cohost هنوز در مرحله آزمایشی و بتای خود است، برای عضو شدن در آن نیازی به دعوتنامه ندارید. بدین صورت که در زمان درخواست برای پیوستن به آن و پست گذاشتن، حداکثر ظرف مدت یک یا دو روز تأیید خواهید شد. این پلتفرم ادعا میکند که این اقدام برای جلوگیری از اسپم صورت میگیرد. مدت زمان تایید شما، گاهی کمتر به طول میانجامد و ممکن است ظرف مدت نیم ساعت انجام شود.
علاوه بر این، Cohost بدون تبلیغات در دسترس است و همچنین سرویس اشتراکی دارد که مخصوص کارهای بزرگتر از جمله آپلودهای با حجم بیشتر و گزینههایی برای شخصی سازی بیشتر است. در کنار تمامی این قابلیتها، اطلاعات کاربران به هیچ عنوان، حتی برای کسب درآمد بیشتر، به فروش نمیرسد و در اختیار هیچ کس قرار نمیگیرد.
این سایت درست همانند فیس بوک و توییتر، یک فید عمودی با عملکردهای مشابه را در اختیار کاربران میگذارد و پستها بدون هیچ الگوریتم خاصی، به ترتیب فهرست میشوند.
Reddit برای عموم مردم آشنا است و نیازی به معرفی چندانی ندارد. ردیت یک وبسایت خبری اجتماعی است که به عنوان یکی از بهترین جایگزینهای توییتر معرفی میشود.
این پلتفرم به شکل مجموعهای از انجمنها ارائه میشود که هر کدام از این انجمنها و گروهها بر موضوعات مختلفی متمرکز شدهاند. هر یک از این گروهها با نام SubReddit شناخته میشوند. این انجمنها میتوانند نظرات و میمهای خود را ارائه دهند و کاربران به آنها رأی مثبت یا منفی دهند و بدین ترتیب موضع خود را در این موضوعات شکل دهند و این نشاندهنده مشارکت افراد در مباحث مختلف است.
WT.Social
WT. Social که مخفف Wiki Tribue Social میباشد، یک پلتفرم اجتماعی سالم است که تبلیغات در آن جایی ندارد و اطلاعات کاربران به فروش نمیرسند. یکی از بنیانگذاران ویکی پدیا به نام جیمی ولز، در سال ۲۰۱۹ این سایت را راهاندازی کرد و آن را به عنوان جایگزینی برای سایتهای سنتی معرفی کرد. WT. Social نیز همانند ویکی پدیا به تبلیغات متکی نیست و بر اساس کمکهای مالی اداره میشود.
روند کار در این پلتفرم بدین شکل است که افراد میتوانند به Subwikis بپیوندند و یا همانند Reddit، آنها را ایجاد کنند. WT. Social بر اساس اطلاعات و پستهای درست و مبتنی بر شواهد و دادههای درست بنا شده است و فاقد هرگونه اطلاعات نادرست و شایعات میباشد. علاوه بر این، کاربران نیز میتوانند پستهای مشکل دار را ویرایش و یا نشانه گذاری کنند.
CounterSocial
یکی از ویژگیهای مثبتی که این برنامه در صفحه اول به آن اشاره میکند، این است که به اخبار جعلی، ترولها، تبلیغات و حتی کسانی که در مناطق مبدأ رباتها زندگی میکنند، دسترسی کامل به پلتفرم را نمیدهد. علاوه بر این، به طور فزایندهای به ارائه فضای VR میپردازد که از آنها با عنوان Counter Realms یاد میکند.
اگر قبلاً از Tweetdeck استفاده کرده باشید، کار با CounterSocial برای شما سادهتر خواهد بود، زیرا محیطی تقریباً مشابه دارند. میتوان ستونهای موجود در هشتگها، فهرستها و موضوعات را تنظیم، ایجاد و یا حذف کرد. کاربران بدون تهیه اشتراک میتوانند به صورت رایگان، پستها را دنبال و لایک کنند، به اشتراک بگذارند و همچنین نظرات خود را اعلام کنند. لازم به ذکر است که با تهیه اشتراک (با پرداخت هزینه ناچیز)، میتوان به ویژگیهای پیشرفتهای مانند تغییر وضعیت پروفایل، تنظیم پستها دسترسی داشت.
با وجود این که برخی از موضوعات موجود در Counter Social هیچ وقت استفاده نمیشوند و به عبارتی بی فایده هستند، اما به طور کل میتوان ادعا کرد که این پلتفرم یکی از جایگزینهای خوب و کاربردی توییتر به شمار میرود و تجربه آن شگفت انگیز خواهد بود.
Tumblr
این پلتفرم به اندازه توییتر عمر دارد و برخلاف آن که محدودیت ۲۸۰ کاراکتری دارد، همچنان به سبک محتوای طولانی خود ادامه میدهد. علاوه بر این، امکان به اشتراک گذاری عناصر رسانهای مانند تصاویر، ویدئوها و فایلهای GIF را در اختیار کاربران میگذارد. لازم به ذکر است که کاربران میتوانند در مورد مطالب وبلاگ در بخش Comment بحث کنند و همچنین در صفحه خود نسبت به کامنتهای دیگران، ریتوییت بزنند و یا حتی آنها را به اشتراک بگذارند.
برخلاف دیگر پلفرمهای معرفی شده در این لیست، Tumblr تبلیغات دارد و کاربران با خرید اشتراک میتوانند از تبلیغات در امان باشند و به قابلیتهای دیگر نیز دسترسی داشته باشند.
سایر پلتفرمهای جایگزین توییتر
مواردی که در بالا عنوان شد از بهترین پلتفرمهایی هستند که میتوانند جایگزین Twitter شوند. به غیر از آنها، مواردی دیگر نیز وجود دارند که به عنوان شبکههای اجتماعی، میتوانند گزینههای مناسبی به شمار آیند.
LinkedIn بیشتر به عنوان یک شبکه حرفهای برای کسب و کار شناخته میشود، اما مانند توییتر از قابلیتهای اجتماعی مانند فید خبری، امکان فالو کردن دوستان، به اشتراک گذاری پست و تصاویر و ویدئو و غیره برخوردار است. برای خرید اکانت پریمیوم لینکدین لرنینگ میتوانید بر روی لینک کلیک کنید.
Discord نیز یکی دیگر از پلتفرمهای اجتماعی با بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه میباشد که در ابتدا به عنوان راهی برای ارتباط گیمرهای بازیهای ویدئویی شروع به کار کرد. تفاوت دیسکورد با موارد فوق در این است که هیچ محیطی برای چت عمومی ندارد و در عوض کاربران در محیطی مستقل و از طریق تماسهای صوتی و تصویری میتوانند با یکدیگر گفتگو کنند. این برنامه بیشتر به Slack شبیه است تا پلتفرمهای فوق!
حال که با برخی از محبوبترین رسانههای اجتماعی برای جایگزینی توییتر آشنا شدید، برای آشنایی با روشهای دانلود پست و استوری اینستاگرام در آیفون به مطلب لینک شده رجوع کنید.