جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات در اناردونی
آخرین مطالب

روستای فیلبند؛ بام مازندران بر فراز ابرها

روستای فیلبند؛ بام مازندران بر فراز ابرها
فهرست مطالب

طبیعت‌گردی تجربه‌ای لذت‌بخش پر از خاطرات به‌یادماندنی است، به‌خصوص اگر عازم مسیر‌های جدید باشید که گوشه‌گوشه آنها دنیایی از زیبایی و جذابیت را به ارمغان بیاورد. فیلبند مرتفع‌ترین روستای استان مازندران و بهشتی در میان ابرها، مقصدی ایدئال برای عاشقان طبیعت‌گردی است. در این مقاله قصد داریم درباره این روستای شگفت‌انگیز صحبت کنیم.

فیل بند، بهشتی سراسر ابر

فیل بند، بهشتی سراسر ابر
فیل بند، بهشتی سراسر ابر

فیل بند زیبا یکی از ییلاقات تماشایی مازندران و از توابع بخش بندپی غربی بابل است: روستایی بکر و خوش ‌آب‌و‌هوا در ارتفاعات چلاو که هر گردشگری رویای تماشای اقیانوس ابر آن را دارد. اینجا روستای ناشناخته‌ای نیست اما دشواری مسیر دسترسی به آن باعث شده با وجود شهرت زیاد، بکر و دست‌نخورده باقی بماند. گردشگران هر سال در اوج گرمای تابستان به شوق تماشای چشم‌انداز دل‌انگیز این روستا بار سفر می‌بندند تا در مرتفع‌ترین روستای مازندران، حرکت توده‌های ابر را با دستان خود لمس کنند.

بومیان مازندران این منطقه را «فلبند» یا «فلبن» خطاب می‌کنند؛ «فل» به‌معنی خستگی و «بند» همان بند‌آمدن. می‌توان گفت علت این نام‌گذاری بی‌ربط به مسیر دشوار رسیدن به این روستا نیست. دقیقا به‌خاطر همین مسیر نسبتا دشوار، بهترین زمان سفر به فیل بند اواخر بهار تا اواخر تابستان است. سرمای پاییز و زمستان ساکنان روستا را هم راهی مناطق دیگر می‌کند و اگر فصل بارندگی باشد، تردد در این مسیر بسیار خطرناک است.

بهشت فیلبند کجای شمال است؟

می‌پرسید فیلبند کجاست؟ فیل بند زیبا در استان مازندران و بخش جنوبی بابل و بین روستاهای «سنگچال» آمل، ییلاق «ونه بن»، روستاهای «ورزنه» و «نشل» و روستاهای «شیخ موسی»، «نیراسم» و «گلیران» قرار گرفته است.

  • آدرس: استان مازندران، جنوب بابل، بخش بند پی غربی، روستای فیلبند.
  • مسیر دسترسی از تهران: کیلومتر ۲۵ جاده هراز از آمل به پلور، سه‌راهی چلاو، سمت راست جاده فیل بند، ۲۸ کیلومتر جاده پرپیچ‌و‌‌خم بین جنگل الیمستان و روستای رزکه، عبور از روستاهای پاشاکلا و سنگچال تا رسیدن به فیل بند زیبا.
  • فاصله از تهران: حدود ۱۷۰ کیلومتر که با احتساب پیچ‌و‌خم جاده حدود ۴ ساعت زمان می‌برد.
  • مسیر دسترسی از شهرهای شمال شرقی: مسیر ساری، بابل، آمل و فیل بند.
  • مسیر دسترسی از شهرهای شمال غربی: عبور از رشت و ادامه مسیر در جاده ساحلی به‌سمت نور و آمل.
  • مسیر دسترسی از شهرهای دیگر: تهران، جاده هراز.

بهترین زمان سفر به فیلبند

بهترین زمان سفر به فیلبند
بهترین زمان سفر به فیلبند

اواخر فصل بهار تا اواخر فصل تابستان بهترین زمان سفر به فیلبند است. تا اوایل فصل بهار ردپای برف و باران و تگرگ در روستا دیده می‌شود، اما با رسیدن تابستان، هوا رو به خنکی می‌رود و شرایط آب‌و‌هوایی برای سفر مناسب‌تر می‌شود.

اگر هدفتان از سفر به این روستا تماشای دریای ابرهاست، پیشنهاد می‌کنیم در فصل بهار عازم این منطقه شوید. اگرچه در فصل‌های سرد توده‌های ابری متراکم‌تر و زیباترند، مسیر دسترسی به روستا دشوار و خطرناک است. گردشگرهای سحرخیز در فصل تابستان هم شانس دیدن ابرهای رقصان فیل بند را دارند.

آب‌وهوای فیلبند

اولین سوال گردشگران قبل از بستن بار سفر درمورد آب و هوای فیلبند و تغییرات آن در طول سال است. در ادامه آب‌و‌هوای این منطقه را به تفکیک فصل‌ها بیان می‌کنیم:

  • بهار بهار فیل بند معمولا بارانی، خنک و مطبوع است که گاه‌گداری با سرمای شدید و غیرقابل‌پیش‌بینی همراه می‌شود.
  • تابستان: در این روستا خبری از گرما و رطوبت تابستانه شهرهای شمالی نیست! ارتفاع ۲۳۰۰متری از سطح دریا تابستان‌های این منطقه را سرد و خنک کرده است: آن‌قدر سرد که شب‌ها بدون بخاری یا چند لایه پتو نمی‌توان به‌راحتی خوابید!
  • پاییز و زمستان: این روستا پاییز و زمستانی سرد و ساکت دارد. سرمای هوا به‌قدری استخوان‌سوز است که تقریبا تمام ساکنان روستا بار‌و‌بندیل می‌بندند و خانه‌های خود را تا بهار سال بعد ترک می‌کنند!

پوشش گیاهی و جانوری فیلبند

بکربودن این روستا فرصت خوبی برای انواع گونه‌های جانوری و گیاهی فراهم کرده تا در آرامش کامل و به‌دور از مناطق شلوغ و آلوده شهری زندگی کنند. انواع جانداران درنده مثل خرس، پلنگ، گرگ و حیوانات دیگری همچون راسو، گراز، شغال، شوکا، گاومیش، شاهین و برخی گونه‌های در حال انقراض در این منطقه زندگی می‌کنند. طبیعت بی‌کران این منطقه نیز خانه امنی برای انواع درختان افرا، کندس، ممرز، ولیک و درختچه‌ها و بوته‌های زرشک فراهم کرده است.

ملزومات سفر به فیلبند

ملزومات این سفر تا حد زیادی به نوع اقامت‌تان در روستای فیلبند بستگی دارد. لباس گرم و کفش مناسب پیاده‌روی طولانی و کوهنوردی را حتما در کوله‌پشتی خود قرار دهید و درصورت امکان بادگیری و بارانی هم بردارید. اگر قصد کمپ دارید، تجهیزات کامل کمپ، آب و مقداری مواد غذایی بردارید و هوشمندانه نقشه آفلاین منطقه را دانلود کنید تا در نبود اینترنت و تابلوهای راهنما، مسیر رفت‌و‌برگشت را پیدا کنید. در آخر یک دوربین عکاسی برای ثبت لبخند‌های زیبایتان و خاطرات خوش این سفر همراه خود داشته باشید.

جاذبه‌های دیدنی فیل بند زیر ذره‌بین

جاذبه‌های دیدنی فیل بند
جاذبه‌های دیدنی فیل بند

اگر می‌خواهید بدانید زیباترین جای فیلبند کجاست باید بدانید که کل زیبایی این روستا به صحنه اقیانوس ابرها ختم نمی‌شود؛ این روستا پر از جاذبه دیدنی و خوراکِ طبیعت‌گردان و گردشگران عشق عکاسی است! برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • جنگل چلاو و روستای سنگچال: اگر از پیاده‌روی در طبیعت و عکاسی از مناظر تکرار‌نشدنی کلبه‌های چوبی، دشت‌های سراسر سبز و چرای گله‌ها لذت می‌برید، حتما چند ساعت از سفر را به پیاده‌روی و گشت‌و‌گذار در جنگل‌های هیرکانی چلاو و تماشای پوشش گیاهی و جانوری غنی آن اختصاص دهید. این شگفتی‌ها در روستای سنگچال هم وجود دارند و می‌توانید چند تکه از صنایع دستی روستا را به‌عنوان سوغاتی تهیه کنید.
  • قله اندوار: طبیعت این قله کاملا بکر و دست‌نخورده است. اگر مشکلی با گذراندن مسیرهای سخت و پر پیچ‌و‌خم ندارید و می‌توانید از یک راهنمای محلی کمک بگیرید، حتما خود را به قله اندوار برسانید، روی یک تخته‌سنگ بنشینید، گیلاس و آلبالو و زردآلوی منطقه را نوش جان کنید و از تماشای منظره جذاب پیش‌رویتان غرق در لذت شوید.
  • روستای رستم‌چال: این روستا در ادامه مسیر امام‌زاده قاسم قرار گرفته و می‌توانید بعد از زیارت امام‌زاده، با کمی پیاده‌روی خود را به آن برسانید. در سنگ‌چال دو گودال بزرگ می‌بینید که گویا حاصل برخورد دو شهاب‌سنگ بزرگ به زمین هستند! به راه‌رفتن ادامه دهید تا به جنگل سرسبز الیمستان و طبیعت بکر آن برسید.
  • گاوبانگی: این پدیده طبیعی که مازنی‌ها به آن «گورگوره» می‌گویند، در آخرین روزهای شهریورماه و در جنگل چلاو اتفاق می‌افتد که گوزن‌های قرمز شمالی برای جلب توجه گوزن‌های ماده از خود صدایی عجیب و زیبا تولید می‌کنند.
  • امام‌زاده یحیی و امام‌زاده قاسم: بقعه امام‌زاده قاسم در میان کوه‌های جنوبی فیل‌ بند و بقعه امام‌زاده یحیی در ارتفاعات روستای سنگچال، ۲ جاذبه زیارتی فیلبند برای گردشگران علاقه‌مند است. هر دوی این امام‌زاده‌ها مسیر دسترسی فوق‌العاده سختی دارند و بهتر است برای دیدن آنها از یک راهنمای محلی کمک بگیرید.
  • چشمه لار: فیل‌ بند رودخانه ندارد اما تا دلتان بخواهد چشمه جوشان دارد و معروف‌ترین آنها لار است. این چشمه آب معدنی مصرفی مردم روستای فیلبند را تأمین می‌کند و پر از خواص سلامتی برای درمان بیماری‌های کلیوی و استخوان درد است.

بهترین اقامتگاه فیلبند

این منطقه مقصد خوبی برای سفر‌های نیمروزی نیست؛ بنابراین بهتر است قبل از سفر فکر محل اقامت خود را کرده باشید.

  • روستای فیلبند مازندران پر از خانه روستایی و محلی مناسب برای اقامت بومگردی است. بومیان روستا خانه‌های چوبی و کاه‌گلی متناسب با حال‌و‌هوای این منطقه را در اختیار مهمانان می‌گذارند تا زیر سقفی مطمئن، خوابی آرام داشته باشند و حتی برخی از آنها غذای محلی سرو می‌کنند. شما می‌توانید اقامتگاه‌ها و هتل‌های اطراف را به‌صورت اینترنتی از طریق اسنپ رزرو کنید.
  • برخی از گردشگران ترجیح می‌دهند در مسافرخانه «تکیه غرب» در قسمت غربی روستا اقامت کنند و مشکلی با امکانات محدود و سرویس بهداشتی مشترک آن ندارند. عده‌ای هم مهمان‌پذیر کوچک نزدیک امام‌زاده قاسم را برای اقامت ترجیح می‌دهند.
  • گزینه بعدی کمپ‌کردن در فضای باز است که با توجه به گونه‌های جانوری منطقه و شرایط آب‌و‌هوایی خاص روستا باید با آگاهی و آمادگی کامل آن را انتخاب کنید.

حرف آخر

حالا که می‌دانید فیلبند کجاست اگر هوس کردید که چند روزی به‌دور از همهمه و شلوغی شهر، غرق در دنیای مه و ابر، چشمتان را ببندید و رؤیا ببافید، شک نکنید تجربه سفر به سرزمین ابرهای مازندران تا همیشه در ذهن‌تان باقی می‌ماند.

شما تابه‌حال به روستای زیبای فیل بند بابل سفر کرده‌اید؟ پررنگ‌ترین خاطره‌ای که از این اقیانوس ابر به‌خاطر دارید چیست؟ مشتاق شنیدن نظرات‌تان هستیم.

برچسب‌ها:
به اشتراک گذاری:
Picture of نمیرانیان
نمیرانیان
از سال 1395 شروع به کار کردم و تو حوزه های مختلف فضای وب سرک کشیدم، از طراحی سایت‌های وردپرسی گرفته تا سئو و حوزه های مختلف دیجیتال مارکتینگ و حتی طراحی گرافیک. بصورت مداوم در حال ارتقای توانایی‌هام هستم و دوره های معتبر مختلفی اعم از سئو و طراحی سایت رو دارم می‌گذرونم و تلاش دارم خودم رو آپدیت نگه دارم. شروع کار من با علاقه به دنیای اپل و محصولاتش بود و همچنان ادامه داره...
مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *