دو غول تکنولوژی، شرکت اپل و گوگل، در بحران ویروس کرونا با هم متحد شدهاند تا با استفاده از اپلیکیشنها و تکنولوژی بلوتوث، راهی برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا، قبل از شروع علائم پیدا کنند.
این تکنولوژی که Contact-Tracing نام دارد و قابل اجرا بر روی سیستمعاملهای Android و iOS است، به کاربران در صورت در ارتباط بودن با اشخاص مبتلا به ویروس کرونا هشدار میدهد.
Contact-Tracing چگونه کار میکند؟
این قابلیت با استفاده از بلوتوث به صورت موقت و با حفظ قوانین حریم شخصی، اطلاعاتی را از کاربران آیفون و اندروید که این قابلیت را فعال کردهاند، دریافت میکند. Contact-Tracing اطلاعاتی در مورد نزدیک بودن با دیگر کاربرانی که این ویژگی را فعال کردهاند، جمع آوری میکند و اطلاعات را تا مدت چهارده روز ذخیره میکند. در صورتی که یکی از کاربران به ویروس کرونا مبتلا شده باشد، به دیگر کاربران که در ارتباط با شخص آلوده بودهاند، هشدار میدهد و به آنها توصیه میکند تا خود را در قرنطینه خانگی نگه دارند.
در اواسط ماه می این دو کمپانی IPA (رابط برنامه کاربردی) جدیدی را برای Contact-Tracing منتشر خواهند کرد که قابل تطبیق بر روی پلتفرمهای Android و iOS است. در نتیجه توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای مربوطه را بسازند و برنامههای آنها بر روی اپ استور و گوگل پلی قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که شرکت اپل به هر توسعهدهندهای اجازه استفاده از این API که با همکاری کمپانی گوگل میسازد را نمیدهد. فقط اپلیکیشنهایی که برای سازمانهای رسمی بهداشت دولتی هستند، قادر به استفاده از این ویژگی خواهند بود.
در اواخر سال جاری، در آپدیت جدید Android و iOS، کاربران بدون نیاز به اپلیکیشن خاصی قادر به استفاده از Contact-Tracing خواهند بود.
در نهایت باید گفت که میزان موفقیت این ایده به تعداد کسانی که این ویژگی را در گوشیهای خود فعال خواهند کرد بستگی دارد…