جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات در اناردونی
آخرین مطالب

چگونه آیفون ۱۳ و پیکسل ۶ آینده‌ی گوشی‌های هوشمند را رقم می زنند!

مقایسه آیفون 13 و پیکسل 6
فهرست مطالب

هفته‌ی گذشته گوگل خط تولید تلفن هوشمند پیکسل ۶ را به راه انداخت، هر چند که اطلاعات کامل این گوشی را فاش نکرد و تنها شایعاتی جهت تحریک و اشتیاق دوستداران این گوشی هوشمند پراکنده شد و این وعده را نیز داد که اطلاعاتی بیشتری به اشتراک خواهد گذاشت. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاه مختصری بر آیفون ۱۳ و پیکسل ۶ داشته باشیم و ببینیم آیا گوگل می‌تواند با پرچمدار سری آیفون رقابت کند یا خیر.

ممکن است خیلی ها گوگل را به عنوان سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند درجه یک نشناسند، آن‌هم در بازاری که تا حد زیادی به سازندگانی مانند سامسونگ واگذار شده است. اما گوگل امیدوار است با معرفی پیکسل ۶ گوی سبقت را در میدان رقابت از اپل بروبد.

ماه گذشته بود که جان پراسر (Jon Prosser) اولین اطلاعات مرتبط با گوشی گوگل پیکسل ۶ را فاش کرد. یک سوال در ذهن مخاطبان به ‌وجود آمد: آیا این گوشی قرار است نماینده‌ی گوگل در رقابت با آیفون ۱۳ اپل باشد؟ به نظر می‌رسد که آن‌ها واقعا چنین هدفی دارند و به طور کلی، پیکسل ۶ را می‌توانیم یک آیفونِ اندرویدی توصیف کنیم اما آیا این موبایل هوشمند توانایی رقابت با بزرگان را دارد؟

دوربین

مقایسه آیفون 13 و پیکسل 6
مقایسه آیفون ۱۳ و پیکسل ۶

این روزها دوربین‌ها به جزءِ جداناپذیر سخت افزار گوشی‌های هوشمند تبدیل شده‌اند. در پیکسل ۶ جدای از پردازنده، موارد کمی وجود دارد که مورد توجه اپل و دیگر رقبای آن قرار گیرد. واقعا دیگر مضحک است که این دستگاه‌ها را تلفن همراه می نامیم، زیرا مردم بیشتر از این با آن‌ها صحبت کنند از دوربین آن‌ها برای عکاسی و فیلم‌برداری استفاده می‌کنند.

با توجه به این مساله بیشتر سازندگان تلفن‌های هوشمند در صدد برتری در دوربین‌های یکدیگر هستند. گوگل نیز از این قاعده مستثنی نیست. با پیکسل ۶ در چند مورد برتری خود را نشان می‌دهد؛ گوگل یک لنز تله فوتو ۴ برابر folded در مدل پیکسل ۶ پرو در مقابل دوربین تله فوتو ۲ برابر folded در سری آیفون‌های ۱۲ قرار داده است. 

اپل در حال بررسی و ثبت اختراع لنزهای folded خود است در حالی‌ که مشخص نیست آیا از این ویژگی در سری آیفون‌های ۱۳ استفاده خواهد کرد یا خیر.

گوگل همچنین دوربین را بروی لایه‌ای که عرض گوشی را پوشانیده است قرار داده است. آیفون ۱۳ قطعا در این قسمت از او پیروی نخواهد کرد. اما از آن‌جایی که رقابت در دوربین در اینجا به پایان نمی‌رسد آیفون به ضخامت گوشی می‌افزاید این امر نه تنها به اپل اجازه می‌دهد تا ناهنجاری‌های دوربین را کاهش و یا از بین ببرد بلکه به این شرکت اجازه می‌دهد تا اهداف دیگر خود – مانند عمر باتری بیشتر – را تامین کند.

اپل بر روی سه بخش کلیدی در دوربین آیفون ۱۳ تمرکز داشته است:

  • ساختار پیشرفته‌ی ۶ لایه‌ای برای لنز دوربین اولترا واید؛
  • دریچه ی دیافراگم سریع تر f/1.8 برای دوربین اولترا واید که برای عکاسی در شرایط نوری ضعیف ضروری است؛
  • و بهبودهای کلیِ نرم افزاری در کیفیت تصویر؛

اما پیکسل ۶ اولین گوشی در سری پیکسل خواهد بود که به یک سنسور دوربین جدید مجهز خواهد شد و انتظار می‌رود که عملکرد بهتری در شرایط نوری ضعیف داشته باشد. گوشی‌های پیکسل همواره در شرایط نوری ضعیف عملکرد خوبی از خود نشان داده اند، بنابراین می‌توانیم انتظار داشته باشیم که پیکسل ۶ در این زمینه یک انقلاب ایجاد کند.

نمایشگر

مقایسه آیفون 13 و پیکسل 6
مقایسه آیفون ۱۳ و پیکسل ۶

اپل مدت‌ها است که در زمینه‌ی صفحه نمایش حرف اول را می زند. اما پیکسل ۶ پرو با صفحه نمایش جدیدش به نظر می‌آید که از آیفون فعلی پیشی می‌گیرد. گوشی برتر گوگل با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز می‌تواند حرکت و انیمیشن‌های روان‌تری را ارائه دهد.

البته این ویژگی برای اپل آشنا به نظر می‌آید زیرا در سال ۲۰۱۷ صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی خود را به نام پروموشن در آیپد پرو عرضه کرد. این صفحه نمایش در آن زمان نه تنها حرکت روان‌تر بلکه میزان فریم بیشتری داشت و به طور بالقوه در مصرف انرژی باتری، صرفه‌جویی بیشتری می‌کرد.

از آن زمان تا کنون ProMotion همیشه یکی از فناوری‌هایی بوده که انتظار می‌رفته به آیفون راه پیدا کند. حال سال ۲۰۲۱ به نظر زمان موعود است. اگرچه ظهور این فناوری در آیفون و محصولات اپل زیاد غیر منتظره نیست. این فناوری همچنین تنها در مدل پیکسل ۶ پرو دیده می‌شود و نه مدل پیکسل استاندارد.

تراشه Tensor 

گوگل اعلام کرد که تراشه‌سازان معمولی را کنار گذاشته و پیکسل ۶ خود را با تراشه ای که خود ساخته است تغذیه می کند. این تغییر سیاست بسیار شبیه به اپل است که پس از استفاده از تراشه های خود ساخته شده برای iPhone های خود، اکنون از آن ها برای Mac های خود نیز استفاده می کند. برای این که بدانیم تراشه گوگل چقدر خوب است، فقط باید منتظر پاییز باشیم؛ پاییز زمانی است که پیکسل ۶ وارد بازار خواهد شد.

برخلاف معماری مبتنی بر مادربرد که شامل اجزای جداشدنی مانند حافظه، پردازنده و غیره است، معماری سوکت روی تراشه همه این اجزا و موارد دیگر را در یک برد مدار واحد ادغام می کند. هدف گوگل این است که در حالی که برنامه های هوش مصنوعی را به کف دست شما می آورد، تخصص خود را در محاسبات ابری به منظور تغییر نحوه پردازش عملکردهای روزمره تلفن‌های هوشمند مانند عکس‌ها و ویدئوها تغییر دهد آن‌هم بدون این که در واقع در سراسر جهان از رایانه ابری استفاده کند.

به نظر می‌رسد Tensor SoC پاسخ گوگل به موتور یادگیری ماشینی اپل است که ابتدا در تراشه‌ی A11 Bionic گنجانده شده بود. گوگل گفته که اگر می‌خواهید در زمینه‌ی تلفن‌های هوشمند پیشرفت کنید باید ضرب المثل قدیمی دانشمند مشهور کامپیوتر آلن کی را سرمشق خود قرار دهید: “افرادی که در زمینه‌ی نرم افزار جدی هستند باید سخت افزار خود را نیز بسازند.”

این امر به طور بالقوه رقابت تلفن‌های هوشمند را به سطح کاملا جدید می‌رساند. خبر خوب به این معنا است که رقابت گوگل و اپل شدیدتر و جدی‌تر از همیشه شده است و این چیزی است که به نفع همه‌ی مصرف‌کنندگان جهان است؛ صرف نظر از این که طرفدار کدام پلتفرم هستند. شما همچنین می توانید برای درک بهتر مشخصات این دو گوشی، مطلب مقایسه آیفون ۱۳ و گوگل پیکسل ۶ را مطالعه نمایید. 

 

برچسب‌ها: / / /
به اشتراک گذاری:
Picture of بهاره
بهاره
بهاره هستم، عاشق سفر و ماجراجویی! از سال 98 وارد دنیای سئو و نویسندگی شدم. برای من این کار هم یه جور ماجراجوییه، چون هر روز یه چیز جدید یاد می گیرم!
مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *