همگی از تحریمهای حاکم بر ایران به خصوص تحریمهای اینترنتی آمریکا بر کشورمان آگاه هستیم. این کشور در بهمن ماه سال ۱۳۹۲، خدمات اینترنتی را در ایران تحریم کرده بود که بنابر دلایلی در سالهای گذشته، مجوزی به نام مجوز عمومی شماره یک ایران (General License D-1) را بر این تحریم خدمات اینترنتی اولیه اعمال کرد. این مجوز ابتدایی برخی از تحریمهای اعمال شده را کاهش داد.
در حال حاضر و در مهر ماه امسال نیز مجوزی به نام مجوز عمومی شماره دو ایران (General License D-2) بر تحریمهای اینترنتی ایران اعمال شد که در این مطلب از انارمگ به برخی از ویژگیهای جدید آن میپردازیم.
لغو تحریم خدمات اینترنتی
در این آپدیت جدید، کاربران میتوانند به تمامی شبکههای اجتماعی، تلفنهای ماهوارهای، ابزارهای ارتباطی، مودم، سرویسهای آموزشی و غیره دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، شرکتهای جهانی مانند اپل و گوگل و متا نیز به طور کامل میتوانند به کاربران ایرانی خدماتدهی کنند.
مهمترین تغییرات ایجاد شده در تحریم خدمات اینترنتی، امکان استفاده از فضای ابری برای تبادل اطلاعات و لغو شرط «استفاده شخصی» است. بدین معنی که تمامی کاربران اعم از افراد حقیقی و یا حقوقی مانند شرکتهای داخل کشور میتوانند به راحتی از قابلیت اینترنت جهانی برای بهبود کسب و کار اینترنتی و در نتیجه چرخه اقتصادی خود استفاده کنند.
این تغییرات اعمال شده از جانب وزارت خزانه داری آمریکا به دلیل تشدید فشارهای دولت ایران برای سانسور و قطع دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت جهانی شکل گرفته است.
والی آدیمنو به عنوان معاون وزیر خزانهداری آمریکا اظهار کرد:
ما درصدد افزایش تبادل اطلاعات کاربران ایرانی با جهان هستیم. بدین ترتیب با اعمال تغییراتی در تحریم خدمات اینترنتی حاکم بر ایران، از مبارزه ایرانیان با سانسورها و فشارهای دولتی حمایت میکنیم.
هدف از لغو تحریمهای آمریکا بر اینترنت و فناوری ایران
هدف از اعمال این تغییرات و معافیتها تنها برای دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت جامعه جهانی است. بدین ترتیب به واسطه لغو تحریم خدمات اینترنتی، کاربران ایرانی به پلتفرمهای کنفرانس ویدئویی و قند شکنها و آنتی ویروسها و هر موردی که به ارتباط آنها با دنیا مربوط میشود، به راحتی دسترسی خواهند داشت.
در ابتدای تشدید فشارهای دولت ایران، شخص ایلان ماسک قصد داشت با ارائه Starlink از تحریم خدمات اینترنتی در ایران بکاهد. نمایندگان کنگره آمریکا با این سخنان ایلان ماسک موافقت کردند و در نهایت مجوز صادرات برخی از تجهیزات اینترنتی به ایران داده شد.
تصمیم نهایی
اکنون آنتوی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که واشنگتن برای گسترش ارتباطات افراد در داخل ایران با دنیای خارج از کشور و ایجاد محیطی آزاد برای تبادل اطلاعات اقدامی مؤثر انجام داده است.
لازم به ذکر است که سخنان آنتوی بلینکن در مورد لغو تحریم خدمات اینترنتی در قالب یک توئیت منتشر شده است و ایلان ماسک با کامنت Activating Starlink از این اقدام حمایت کرد. این کامنت به معنی آمادهسازی شرایط برای استفاده از اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران میباشد.
اگر قصد دارید در مورد تصمیمات جدید ایلان ماسک در اینستاگرام بیشتر بدانید بر روی مطللب لینک شده کلیک کنید.