جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات در اناردونی
آخرین مطالب

نحوه عملکرد سرویس ماهواره‌ای اضطراری آیفون ۱۴ برای کاربران

نحوه عملکرد سرویس ماهواره‌ای اضطراری آیفون 14 برای کاربران
فهرست مطالب

شرکت اپل در رویداد روز ۱۶ شهریور، سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای خود را معرفی کرد. این قابلیت از ترکیب تکنولوژی و زیرساختی ایجاد شده است که عملکرد بسیار ساده‌ای نیز دارد. انارمگ در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد این سرویس پرداخته است.

مدت زمان زیادی طول کشیده که اپل بتواند سرویس ارتباطات ماهواره‌ای جدی خود را راه‌اندازی کند و همانطور که می‌دانیم این عملیات در ماه نوامبر آغاز شد و با تکمیل کار طراحی مهندسین اپل، متوقف نشد و تا بدست آمدن نتیجه ادامه یافت.

اپل برای دستیابی به این هدف و کمک به کاربران، مجبور شد فناوری‌های جدید و عظیمی را ابداع کند و همچنین مراکز تماس تلفنی تأسیس کند که افراد آموزش دیده در آن فعالیت می‌کنند.

فناوری جدید ماهواره ای اپل
فناوری جدید ماهواره ای اپل

برداشت اولیه کاربران از سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای

سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای، برنامه‌ای جدید نیست و همیشه در آیفون‌ها در دسترس نخواهد بود. به همین دلیل اپل پیشنهاد می‌کند که در صورت برخورد با یک مشکل، در مرحله اول سعی کنید با ۹۱۱ تماس بگیرید و یا برای ارسال پیام به ۹۱۱ به قسمت Messages بروید.

اگر به دلیل عدم وجود سیگنال مخابراتی و یا اینترنتی نتوانستید از یکی از دو روش فوق اقدام کنید، آن موقع به سراغ SOS اضطراری بروید. هنوز کاملاً مشخص نیست که این سرویس در صورت عدم دسترسی به سیگنال‌های مخابراتی در اختیار افراد قرار می‌گیرد و یا این که به طور همیشگی در آیفون وجود دارد.

اگر این برنامه در میان برنامه‌های تلفن همراه شما وجود داشته باشد، گزینه مربوط به آن در گوشه سمت راست پایین صفحه نمایش داده می‌شود. زمانی که گزینه‌ای به نام Not Connection مبنی بر عدم اتصال به شما نشان داده می‌شود، این برنامه گزینه Try Emergency Text via Satellite را پیشنهاد می‌کند که بدین معنی است که سعی کنید یک پیام اضطراری از طریق ماهواره ارسال کنید.

برای استفاده از این قابلیت، بر روی گزینه مربوطه کلیک کنید و صبر کنید تا ارتباط شما از طریق ماهواره برقرار شود؛ گرچه این عمل در ظاهر و برای کاربران بسیار ساده به نظر می‌آید، اما در عملکرد واقعی خود پیچیده می‌باشد و اپل برای ارائه این قابلیت بسیار اندیشیده است.

گاهی ممکن است ارسال یک پیام کمی طول بکشد، اما در مواقع عدم دسترسی به راه‌های دیگر، این گزینه تنها راه نجات خواهد بود.

 این ماهواره‌های ارتباطی برخلاف برج‌های ثابت سلولی، در فاصله‌ای بسیار دورتر از زمین و صدها مایل بالاتر قرار دارند و همچنین با سرعتی بیشتر از ۱۵۰۰۰ مایل در ساعت حرکت می‌کنند. دیدن این ماهواره‌ها از سطح زمین کار ساده‌ای نیست. علاوه بر این، پهنای باند به اندازه‌ای محدود است که ارسال پیامک نیز به عنوان یک چالش فنی به شمار می‌رود.

برقراری ارتباط در سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ای
برقراری ارتباط در سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ای

نحوه یافتن یک ماهواره

ماهواره‌ها به قدری در ارتفاع پرواز می‌کنند که با چشم به راحتی دیده نمی‌شوند. بنابراین ما سعی کرده‌ایم در دستگاه شما، شرایطی ایجاد کنیم که به شما نشان دهد برای برقراری ارتباط ماهواره‌ای، گوشی خود را به چه سمتی بگیرید و بتوانید متصل بمانید.

عملکرد سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای بدین شکل است که از شما درخواست می‌شود تا آیفون خود را به سمت ماهواره بگیرید. در این زمان چیزی شبیه به قطب نما را بر روی نمایشگر دستگاه خود خواهید دید. یافتن این ارتباط در ابتدا کمی سخت است، اما زمانی که آن را پیدا کردید راهنمای موجود، در اتصال پیوسته به شما کمک می‌کند.

پیام‌های متنی بدون تماس صوتی

لازم به ذکر است که تنها ارتباطی که می‌توان از طریق ماهواره برقرار کرد ارتباط متنی و پیامک است؛ نقش پیامک در این مواقع بسیار بیشتر از روزهای دیگر است. البته ارسال پیامک ماهواره‌ای کمی زمان‌بر تر از حالت عادی است.

ویلیامز همچنین اظهار کرد:

ارسال پیامک در مواقعی که در یک جنگل و محیطی با پوشش گیاهی باشید کمی طولانی‌تر خواهد بود؛ بنابراین طبیعی است که برقراری یک تماس تلفنی بسیار سخت‌تر از پیامک باشد و به همین دلیل تنها از طریق پیامک قادر به اطلاع رسانی هستید.

از طرفی، اپل سعی کرده است تا با ایجاد شرایطی خاص، زمان گفت و گو بین کاربر و سرور را کاهش دهد تا بتواند سریع‌تر به کاربران کمک رسانی کند.

در مواقع اضطراری و در فاصله دریافت پیامک کاربر و پوشش دهی مکان او، سرویس اپل تنها سوالاتی را از کاربر می‌پرسد که با مشورت یک کارشناس اورژانس انجام داده است و بدین وسیله می‌تواند تمامی جوانب حیاتی را پوشش دهد.

پرسش و پاسخ در SOS ماهواره‌ای اپل
پرسش و پاسخ در SOS ماهواره‌ای اپل

نکته جالب توجه دیگر این است که یک سری پاسخ‌های پرتکرار نیز برای مواقع اضطراری تعیین شده‌اند که کاربر آسیب دیده تنها با کلیک بر روی آن‌ها می‌تواند مفهوم خود را برساند و درخواست کمک کند. آیفون تمامی پاسخ‌های کاربر را جمع‌آوری می‌کند و به یکباره ارسال می‌کند.

نیروهای انسانی در پس زمینه خدمات اضطراری ماهواره‌ ای

با وجود این که شرکت اپل، تکنولوژی سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای را شرح داده است، اما در مورد معاملات ماهواره‌ای صحبتی به میان نیاورده است. لازم به ذکر است که اپل در کنار تمامی این امکانات، مراکز رله را نیز راه‌اندازی کرده است و به کارکنان خود آموزش‌های لازم را داده است. ممکن است برخی از خدمات اورژانس برای پاسخ به پیام‌های متنی آماده نباشد؛ بنابراین اپل کارکنان خود را آماده پاسخگویی و مدیریت در مواقع اضطراری کرده است.

روند کار بدین گونه است که اگر اورژانس و یا هر خدمات‌رسان دیگری بتواند پیام‌های اضطراری کاربران را دریافت کند، اپل ارتباط مستقیمی بین کاربران و آن‌ها ایجاد خواهد کرد، اما اگر این مراکز تنها تماس‌های صوتی را پاسخگو باشند، خود شرکت اپل، مراکز رله‌ای را راه‌اندازی کرده است که با متخصصان اورژانس و تعداد زیادی از نیروهای آموزش دیده، می‌توانند پیامک کاربران را دریافت کنند و از طرف آن‌ها با خدمات اورژانسی تماس صوتی برقرار ‌کنند.

سرویسی که امیدواریم هیچ کاربری به آن نیاز نداشته باشد

این سرویس نیز مانند سرویس تشخیص تصادف در آیفون و اپل واچ، در مواقع اضطراری بسیار کاربردی است و امیدواریم هیچ کاربری به آن‌ها نیاز پیدا نکند.

معاون بازاریابی محصولات اپل می‌گوید:

به دلیل اهمیت سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای و برای این که بتوان به راحتی از آن درخواست کمک کرد، در حالی که از خدمات‌رسانی آن مطمئن هستیم و چندین سال است که اپل در حال کار بر روی خدمات ماهواره‌ای خود است، باز هم به مدت ۲ سال این قابلیت در آیفون ۱۴ به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار می‌گیرد.

هنوز مشخص نیست که هزینه استفاده از این سرویس بعد از دو سال چقدر خواهد بود اما امیدواریم به نحوی باشد که همه کاربران بتوانند از آن استفاده کنند و هیچ مشکلی برای کسی پیش نیاید.

SOS اضطراری از طریق ماهواره، در وهله اول و در نوامبر ۲۰۲۲، برای کاربران کانادا و ایالات متحده ارائه خواهد شد.

لازم به ذکر است که رقبای شرکت اپل، مانند T-Mobile سعی دارند با مشارکت SpaceX، سرویس خدمات اضطراری ماهواره‌ ای را برای تلفن‌های همراه خود ایجاد کنند اما حتی نمی‌توانند تا قبل از سال ۲۰۲۳، نسخه بتای سرویس خود را در اختیار کاربران قرار دهند و علاوه بر این، هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد ماهواره و مراکز رله انسانی آن‌ها در دست نیست.

در رویداد Far Out، اپل در کنار رونمایی از این سرویس حیاتی در آیفون ۱۴، قابلیت‌های جدید دیگری را نیز در آیفون ۱۴ خود معرفی کرد. اگر قصد دارید با تمامی ویژگی‌های آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس آشنا شوید به لینک مراجعه کنید.

برچسب‌ها:
به اشتراک گذاری:
Picture of مهرناز
مهرناز
مهرناز هستم و با وجود این که شغلم ارتباطی با مدرک تحصیلی من نداره، علاقمندی به نکات سئوی سایت و نویسندگی، من را به سمت این حرفه کشونده و حدود ۴ سال است که در این زمینه مشغول به کار هستم.
مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *