بدون شک آیفون یکی از محبوبترین و گرانقیمتترین گوشیهای هوشمند جهان است. خرید یک گوشی آیفون مدل جدید هزینهی بالایی دارد و اپل نیز به ندرت برای مدلهای جدید تخفیف میگذارد. با این حال اگر بودجه کافی برای خرید این گوشی محبوب را ندارید میتوانید یک آیفون دست دوم را با قیمت پایینتر خریداری کنید. خرید یک آیفون کارکرده ریسک خاص خودش را نیز دارد. اما نگران نباشید زیرا در این مطلب از انارمگ میخواهیم به بررسی ۱۱ مورد از مهمترین نکات خرید آیفون کارکرده در سال ۲۰۲۲ بپردازیم.
۱-آیا خرید آیفون دست دوم کار مطمئنی است؟
خرید آیفون دست دوم بدون ریسک نیست. اما اگر اینکار را با آگاهی کافی انجام دهید، میتوانید ریسک آن را کاهش دهید. خرید آیفون دست دوم از یک منبع معتبر خیلی مهم است. قبل از جستجو برای خرید نیز به خانواده و آشنایان تماس بگیرید و بپرسید که قصد فروش آیفون خود را دارند یا خیر.
اگر قصد خرید یک آیفون از غریبه را دارید، با او در یک مکان عمومی که Wi-Fi دارد قرار بگذارید. از پرسیدن سوال دریغ نکنید و برای خریدی بدون استرس پیشنهادات این مقاله را دنبال کنید. بستگان و آشنایان نزدیک بهترین منبع برای خرید گوشی دست دوم هستند. همچنین میتوانید به نمایندگیهای مجاز اپل مراجعه کنید.
۲-کدام آیفون دست دوم را خریداری کنید؟
آیا نمیدانید که کدام مدل آیفون دست دو را خریداری کنید؟ اصولا خرید آیفونهای دست دوم مدل جدیدتر خطر کمتری دارند. اگر به دنبال یک خرید بدون دردسر هستید، خرید آیفون مدل جدیدتر کار منظقی است. یک آیفون دست دوم که هنوز هم گارانتی دارد، با مراقبت مناسب میتواند ۶ یا ۷ سال برایتان کار کند.
شما میتوانید بر اساس قیمت و ویژگیها، آیفون دست دوم را انتخاب کنید. قطعا جدیدترین آیفونها قیمت بالاتری دارند. عاقلانه این است که از خرید دستگاهی که بیش از ۴ سال کار کرده است خودداری کنید.
۳-جزئیات گارانتی را با استفاده از شماره سریال بررسی کنید
اپل به شما اجازه میدهد که جزئیات گارانتی، خدمات و پوشش پشتیبانی را بررسی کنید. با مراجعه به این آدرس میتوانید شماره سریال آیفون را وارد کنید. درصورتی که آیفون مورد استفاده در گارانتی باشد، تعمیرات و پوشش خدمات فعال خواهد شد. همچنین میتوانید تاریخ انقضا تخمینی را ببینید و هر زمان که نیاز بود آنرا تعمیر کنید.
The valid purchase date تایید میکند که آیفون از طریق وبسایت فعال شده است. علاوه بر این تاریخ خرید و تاریخ فعالسازی نیز در پایگاه دادهها ثبت میشود.
۴-اسناد مالکیت قبلی گوشی را بررسی کنید
با بررسی اسناد مالکیت قبلی، از دزدی نبودن گوشی مطمئن شوید. اصل رسید خرید را از فروشنده بخواهید و مطمئن شوید که رسید جعلی نیست. همچنین میتوانید ID فروشنده را از وی بخواهید تا آنرا برای مراجعه بعدی ذخیره کنید. در صورتیکه فروشنده از ارائهی هر یک از این اسناد خودداری کرد زنگ خطر را به صدا در آورده است.
۵-چگونه از دزدی نبودن آیفون دست دوم مطمئن شویم
خرید آیفون دزدیده شده میتواند شما را در دردسر بزرگی بیندازد و این ارزش صرف زمان برای بررسی دزدی نبودن دستگاه را دارد. پیشنهاد ما این است که از ابزار بررسی گوشی دزدیده شده استفاده کنید. IMEI خود را وارد کرده و بررسی کنید که آیفون بعنوان دزدی اعلام شده یا نه. خوشبختانه این ابزار به شما اجازه میدهد که روزانه تا ۵ پرس و جوی رایگان انجام دهید.
در مرحله ی بعد مطمئن شوید که Find My و iCloud lock خاموش باشد. از فروشنده بخواهید آن را خاموش کند. اگر فروشنده از غیرفعال کردن قفل فعالسازی Find My یا iCloud خودداری کرد، از انجام معامله دوری کنید.
۶-مطمئن شوید که قفل فعالسازی iCloud غیرفعال است
قفل فعالسازی iCloud به افراد کمک میکند تا از آیفون خود محافظت کنند. پس از فعال کردن قفل دیگر نمیتوانید از آیفون استفاده کنید. بررسی قفل فعالسازی هنگام خرید آیفون دست دوم خیلی مهم است.
در ادامه میبینید که چگونه این مورد را بررسی کنید:
۱-به Settings در آیفون بروید.
۲-روی About ضربه بزنید.
۳-انگشت خود را بالا کشیده و شمارهی IMEI را یادداشت کنید.
۴-از طرف دیگر #۰۶#* را شمارهگیری کنید.
۵- iCloud را روی Mac یا رایانه شخصی باز کنید.
۶-شماره IMEI را یادداشت کنید.
۷-کد تایید را وارد کنید.
۸-Continue را انتخاب کنید.
۹-اگر IMEI قفل بود از خرید آیفون خودداری کنید.
نکته: از مالک قبلی بخواهید که قبل از خرید شما، قفل iCloud را غیرفعال کند. فقط پس از اینکه فروشنده قفل فعالسازی را غیرفعال کرد وضعیت را بررسی کنید.
۷-انجام تست سختافزاری
رفع مشکلات سختافزاری اغلب پر هزینه است. همچنین تشخیص مشکلات سختافزاری با بررسی چشمی کار بسیار دشواری است. پیشنهاد این است که با پشتیبانی اپل تماس گرفته و از آنها بخواهیم که از راه دور عیبیابی را انجام دهند. بعد از انجام این تست میتوانید تصمیم بگیرید که آیفون دست دوم را خریداری کنید یا خیر.
علاوه بر این میتوانید از برنامههای عیبیابی شخص ثالث مانند TestM استفاده کرده و عیبیابی را انجام دهید.
۸- آسیب دیدگی آیفون در اثر خیس شدن با آب را بررسی کنید
اکثر آیفونهای فروخته شده از سال ۲۰۰۶ تا کنون مجهز به نشانگرهای تماس با مایعات هستند. بطور معمول LCI زمانی فعال میشود که با آب یا مایعات دیگر تماس پیدا کند و به رطوبت و تغییرات دما حساس نیست. با استفاده از یک نشانگر میتوانید بررسی کنید که آیفون مورد نظر در اثر تماس با آب آسیب دیده یا خیر.
اپل پیشنهاد میکند که از ذرهبین برای تشخیص آسیبدیدگی در اثر آب استفاده کنید. صفحهی سیم کارت را باز کرده و آیفون را در یک زاویه ثابت نگه دارید. نور باعث می شود که نوار LCI را مشاهده کنید. نوار قرمر رنگ نشان میدهد که آیفون آسیب دیده است. از خرید آیفونهای آسیب دیده توسط آب خودداری کنید.
۹-قطعات آیفون و تاریخچهی خدمات را بررسی کنید
قطعات اصلی اپل به نسبت گرانقیمت بوده و پیدا کردن آنها نیز سخت است. برخی از دارندگان آیفون ممکن است ناآگاهانه دستگاه خود را با قطعات تقلبی یا non-OEM تعمیر کنند. چنین قطعاتی هم به سرعت خراب میشوند و هم باعث ایجاد مشکلات دیگر در دستگاه میشوند.
اپل ویژگی جدید Parts and Service History را با ios 15 اضافه کرد. از این طریق میتوانید سابقهی سرویس آیفون را بررسی کنید. همچنین نشان میدهد که مراکز تعمیر از قطعات اصلی استفاده کردهاند یا خیر.
۱۰-خرید آیفون دست دوم بهتر است یا بازسازی شده؟
خرید آیفون دست دوم برای همه شاید خوب نباشد و دردسرهای بعدش بیشتر از مزایای آن باشد. در این موارد میتوانید یک آیفون بازسازی شده را از مراکز معتبر خریداری کنید. گارانتی و پشتیبانی خدمات به شما احساس اطمینان خاطر خواهد داد.
امیدواریم این راهنمای خرید به شما کمک لازم را کرده باشد. اطمینان حاصل کنید که این بررسیها را قبل از خرید آیفون دست دوم انجام دهید. علاوه بر این از پرداخت هزینهی بیشتر به مراکز و فروشگاههای معتبر برای خرید آیفون دست دوم دریغ نکنید. زیرا که به نفع شماست.
۱۱-انتقال مالکیت گوشی آیفون از طریق سامانه همتا
پس از اجرایی شدن طرح رجیستری کاربران باید برای استفاده از تلفنهای تازه خریداری شده خود، اقدام به استعلام شماره IMEI دستگاه کنند. بر همین اساس، مجری طرح رجیستری در کشور اقدام به ارائه روشهای مختلفی برای دسترسی به سامانه همتا کرده است که از طریق آن کاربران میتوانند اقدام به گرفتن استعلام سریال گوشی همراه و همچنین اطمینان پیدا کردن از قانونی بودن گوشی خریداری شده کنند.
چگونه مراحل انتقال مالکیت آیفون را انجام دهم؟
- اتصال به سامانه همتا از طریق یکی از درگاههای ارتباطی (کد دستوری #۷۷۷۷*، اپلیکیشن موبایلی همتا و وبسایت اینترنتی به آدرس hamta.ntsw.ir )
- انتخاب گزینه مربوط به انتقال مالکیت
- وارد کردن یا انتخاب شناسه ۱۵ رقمی تلفن همراه (IMEI)
- وارد کردن شماره تلفن همراهی که قصد فروش (انتقال مالکیت) تلفن همراه به آن را دارید.