از زمانی که شرکت اپل، آیپد پرو ۲۰۱۸ خود را با سیستم عامل iPadOS 13 معرفی کرد، بسیاری از کاربران آیپد، نیازی به استفاده از یک کامپیوتر به صورت جداگانه نداشتند، زیرا انجام بسیاری از کارهای روزانه مانند انجام محاسبات و یا حتی اجرای بازی در آن به راحتی قابل انجام بود. اکنون با انتشار آیپد او اس ۱۷، این تبلت اپل به چیزی بیشتر از یک کامپیوتر تبدیل شده است. در این مطلب از انارمگ به بررسی قابلیت های آیپد او اس ۱۷ میپردازیم.
آیپد پرو ۲۰۱۸ در طول زمان پیشرفت کرد و با پشتیبانی از اکسسوریهایی مانند مجیک کیبورد، اپل پنسیل و غیره نیاز به کامپیوتر را روز به روز کاهش داد. اکنون با انتشار آیپد او اس ۱۷، آیپد پرو خیلی بیشتر به کامپیوتر نزدیک شده است تا جایی که بسیاری از افراد دیگر به خرید کامپیوتر فکر هم نمیکنند.
آیپد او اس ۱۷
در زیر به برخی از قابلیت های آیپد او اس ۱۷ اشاره میکنیم که دید ما را نسبت به تبلت اپل تغییر میدهد.
قابلیت Stage Manager
در آیپدهای مجهز به تراشه M به راحتی میتوان از قابلیت اتصال آیپد به یک نمایشگر خارجی لذت برد، همچنان وجود ردیف برنامهها در سمت چپ نمایشگر و پنجرههای شناور در صفحه وجود دارند. در آیپد او اس ۱۶ تغییر بزرگ مربوط به مکان قرارگیری آخرین برنامه باز شده در سیستم عامل بود. به طوری که پنجره مربوط به آخرین برنامه را در مرکز نمایشگر نگه میداشت و دیگر پنجرهها را در اطراف آن جاگذاری میکرد.
اکنون در آیپد او اس ۱۷ و با استفاده از قابلیت Stage Manager، کاربر میتواند بر طبق سلیقه خود، پنجره مربوط به برنامهها را چیدمان کند و به کار خود ادامه دهد.
دومین ویژگی این آپدیت، امکان دسترسی به ابعاد متفاوت پنجرههای باز شده در نمایشگر است. در آیپد او اس ۱۶ تنها چند اندازه از قبل تعیین شده برای پنجرهها در دسترس بود، اما اکنون با داشتن آزادی در تعیین اندازه پنجرههای برنامهها، آیپد به مک بسیار نزدیک شده است.
پشتیبانی از وبکم خارجی
اپل در آیپد او اس ۱۷، پشتیبانی از وبکم خارجی را معرفی کرد. بدین ترتیب میتوان دوربین های DSLR، وبکم و دستگاههای سازگار دیگر را به راحتی به آیپد پروی خود متصل کرد و از آنها در تماسهای تصویری و غیره استفاده کرد.
روش انجام این کار بدین شکل است که دوربین خارجی را به وسیله یک کابل USB-C و یا دانگل به آیپد پرو وصل میکنید و آیپد شما به طور اتوماتیک به آن متصل خواهد شد. اکنون و در نسخه دوم بتای آیپد او اس ۱۷، این قابلیت تنها در فیس تایم به خوبی عمل میکند.
مطمئناً اپل در آینده یک API جدید برای استفاده از این قابلیت در اپلیکیشنهای Zoom، Teams و Google Meets معرفی خواهد کرد.
ارتقاء در برنامه یادداشتها
Notes App به عنوان یکی از قابلیت های آیپد او اس ۱۷ با پیشرفتهای چشمگیری همراه شده است. استفاده از برنامه Notes به عنوان ویرایشگر PDF، از بزرگترین قابلیتهای این اپلیکیشن است. در این آپدیت میتوان عملیاتی مانند ویرایش نوت، یادداشتبرداری، هایلایت کردن و پر کردن جاهای خالی و فرمها را با استفاده از قابلیتهای موجود انجام داد. علاوه بر این، Notes App با ویژگی Collaboration یا همکاری سازگار است، بدین معنی که میتوان اسناد کاری را با همکاران خود به اشتراک گذاشت و در همان لحظه با آنها بر روی یک پروژه کار کرد.
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای برنامه یادداشتها، قابلیت لینک کردن به دیگر نوتها است. با استفاده از این ویژگی به راحتی و از طریق یک لینک، میتوان بین پروژه کنونی و ایدهها و پروژههای انجام شده در گذشته ارتباط برقرار کرد. با استفاده از این قابلیت، کاربران قادر به حرکت در میان تمامی یادداشتهای مرتبط با هم هستند.
پروفایل سافاری
این ویژگی در میان قابلیت های آیپد او اس ۱۷ به کاربران کمک میکند تا برای هر مرور خود در Safari یک پروفایل جداگانه با رمز عبور مخصوص و همچنین تاریخچه و تنظیمات کاملاً مجزا ایجاد کنند. این قابلیت برای افرادی که به طور خانوادگی از یک آیپد استفاده میکنند و یا افرادی که در زمینههای متفاوت به سرچ از طریق سافاری میپردازند، بسیار کاربردی است.
میتوان تا حدودی آن را به قابلیت فوکوس تشبیه کرد.
بهبودهای AirDrop
امروزه که زمان حرف اول را در زندگی روزانه افراد میزند، قابلیت AirDrop در انتقال اطلاعات بین دستگاههای اپلی افراد و صرفه جویی در زمان آنها نقش بزرگی ایفا میکند. به طور مثال برای انتقال یک ویدئو از آیفون به آیپد و یا بالعکس، میتوان از ایردراپ استفاده کرد و به بهترین شکل ممکن و در کمترین زمان این کار را انجام داد.
لازم به ذکر است که ویژگیهای جدید دیگری مانند NameDrop در آیفون منتشر شدند که فعلاً اپل قصد ارائه آنها را در آیپد ندارد.
پیشرفتهای دیگر در آیپد او اس ۱۷
علاوه بر قابلیت های آیپد او اس ۱۷ که در بالا نام برده شد، میتوان به Personal Voice (صدای شخصی)، ویجتهای تعاملی، لاک اسکرین پویا و غیره اشاره کرد.
سخن آخر
گرچه هنوز آیپد از ویژگیهای موجود در مک مانند استفاده از چندین مانیتور خارجی در یک آیپد، منابع صوتی دوگانه و غیره در پشتیبانی نمیکند، اما از بسیاری از جهات میتوان آن را جایگزین مک و کامپیوترهای شخصی کرد. به غیر از مسائل مربوط به امور حرفهای و مشاغل متکی به مک، بیش از ۹۰ درصد افراد با آیپد پرو به اهداف خود میرسند.