کاربران مک با انتشار مک او اس سکویا ۱۵.۱ و ورود هوش اپل به آن شگفتزده شدند. اگر شما هم مک دارید و آپدیت macOS Sequoia 15.1 را روی دستگاه خود نصب کردهاید، در این مطلب از انارمگ با ما باشید تا با تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ و هوش اپل در مک بیشتر آشنا شوید.
مک او اس سکویا ۱۵.۱
گرچه اپل اینتلیجنس در مک، هنوز به اندازه آیفون خود را نشان نداده است، اما باید گفت که مک نیز از این موهبت بزرگ برخوردار است. یکی از قابلیتهای اپل اینتلیجنس در مک، استفاده از ابزارهای نوشتاری است.
کمبودهای هوش اپل در مک
اولین مورد که ممکن است باعث نارضایتی کاربران شده باشد، عدم پشتیبانی کامل اپل اینتلیجنس از اپل آیدی کاربران غیر آمریکایی است. بسیاری از کاربران (از جمله اتحادیه اروپا)، با وجود تغییر آی پی کشور خود به آمریکا، باز هم از مشکلات مربوط به هوش اپل در مک خود گلهمند هستند.
دومین مورد به نسخه بتای مک او اس سکویا ۱۵.۱ مربوط میشود و طبیعتا اپل سعی دارد با رفع این نواقص، نسخه رسمی macOS Sequoia را در بهترین شکل ممکن منتشر کند.
به طور کلی، برخی از قابلیتهای مربوط به هوش مصنوعی اپل در مک، مانند ابزار نوشتاری، به خوبی کار میکنند و برخی دیگر از جمله سافاری، اصلا تاثیرپذیر نیستند.
گاهی نیز مشکلاتی در عملکرد دائمی ابزارهای مربوط به هوش مصنوعی اپل در مک رخ میدهد و شاهد قطع و وصلی مداوم هستیم. به طور مثال، در بسیاری از مواقع ابزار نوشتن به خوبی به نیازهای شما پاسخ میدهند، اما لحظاتی بعد، با انتخاب متن هدف، هیچ نشانی از ابزار مذکور نمیبینید.
یکی از ویژگیهای هوش اپل در مک که مربوط به ابزارهای نوشتاری است و همیشه به خوبی عمل میکند، این است که پس از انتخاب متن در هر برنامهای و راست کلیک کردن، منوی حاوی ابزارهای نوشتن نمایش داده میشود.
بدیهی است که این مورد در مقایسه با آیفون که به محض انتخاب متن هدف، یک پاپ آپ ظاهر میشود و ابزارهای نوشتاری را در اختیار شما میگذارد، بسیار ضعیفتر عمل میکند.
تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ با ورود هوش اپل
حالا که با تنها نقص اپل اینتلیجنس در مک او اس سکویا آشنا شدید، بهتر است از کاربردهای فوقالعاده آن هم حرف بزنیم.
هوش اپل در مک و تاثیر آن بر Siri
تمامی آیفونها و آیپدها میکروفون دارند که برای صدا زدن سیری به خوبی عمل میکنند و هوش اپل نیز به شما پاسخگو خواهد بود. مک بوک پرو و مک بوک ایر نیز بلندگو دارند، اما آی مک تنها مدل دسکتاپ است که یک بلندگو دارد و از طریق آن میتوان فقط سیری را صدا زد.
گرچه وجود یک میکروفون برای سوال و پاسخ از سیری و اپل اینتلیجنس کافی نیست، اما تمام مساله به همین موضوع ختم نمیشود. نوع استفاده ما از مک و آیفون نیز در بهرهمندی از هوش اپل تاثیرگذار است.
بدین معنی که در حین انجام یک کار میتوان از سیری کمک گرفت، اما در مک همزمان با انجام یک عمل متفاوت، نمیتوان از خدمات سیری و هوش اپل بهره برد و برای استفاده از این قابلیت باید کار اولیه را متوقف کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای اپل اینتلیجنس در مک، تاخیر در پاسخگویی به کاربر است. گاهی پیش میآید که از مک سوال میپرسید، اما به جای مک، آیفون، اپل واچ و یا حتی هوم پاد شما در اتاق کناری جواب میدهد!
برای دور زدن این مشکل در مک میتوانید از طریق فشار دادن کلید شورتکات Siri در مک که به صورت یک علامت کره زمین و کلید فاصله است، سیری را فراخوانی کنید و یا این که درخواست خود را در سیری تایپ کنید.
گرچه در مک هم میتوان از قابلیتهای فوقالعاده سیری و اپل اینتلیجنس بهره برد، اما روش کار با سیری در آیفون بسیار جذابتر است.
اپل اینتلیجنس در مک و ایمیلها
بدیهی است که اپل اینتلیجنس باید همیشه در بکگراند فعال باشد و به محض دریافت درخواستهای سیری از طرف شما، پاسخگو باشد، اما همیشه اینگونه نیست. به طور مثال، هوش اپل در مک در زمینه خلاصه نویسی ایمیلها باید همیشه فعال باشد، اما گاه و بی گاه وصل میشود و به درخواستهای شما پاسخ میدهد.
بنابراین، مک همراه با آیفون پیش نرفته و از زمانی که آیفون با برخورداری از هوش اپل، متن کامل ایمیل شما را خلاصه میکرد و در اختیار شما میگذاشت، مک قادر به انجام این کار نبوده است. جالبتر این که هنوز هم این کار را به صورت مداوم انجام نمیدهد و با کمی تاخیر و یا عدم پاسخ همراه است.
یک دکمه Summarize در هر پیام و یا یک رشته پیام وجود دارد و برای دریافت خلاصه ایمیلها به شما کمک میکند. این موضوع برای اصلاح عملکرد ایمیل در مک بر اساس هوش اپل بسیار کاربردی است و در آینده به کمک شما خواهد آمد.
از طرف دیگر، به لطف اپل اینتلیجنس، دسترسی به خلاصه نوتیفیکیشنها در آیفون بسیار راحت است، اما این موضوع در مک به این سادگی ارائه نمیشود و یا تنها در صورت درخواست شما از هوش اپل، به شما نشان داده میشود.
برای دریافت خلاصه نوتیفکیشنها در مک، باید روی قسمت تاریخ در مک کلیک کرده و سپس منوی نوتیفیکیشنها (چیزی شبیه به کنترل سنتر) را در اختیار دارید. در این بخش به خلاصه نوتیفکیشنها دسترسی دارید، اما نه همیشه و دائما!
از تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ این بوده که بسیار شبیه به آیفون عمل کند، اما هنوز به خوبی آن عمل نمیکند و نیاز به تغییرات اصلاحی بیشتری در آینده دارد.
فقدان Image Playground در بتای مک
گرچه قابلیت Image Playground و Genmoji هوش اپل هنوز در نسخه بتای مک وجود ندارد، اما پیش بینی میشود در آینده و در نسخه اصلی از تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ به شمار آید.
برای آشنایی با Genmoji در آی او اس ۱۸ روی لینک کلیک کنید.
هنوز قابلیتهایی مانند دسته بندی خودکار ایمیلها به ترتیب موضوع، تراکنشها، آپدیتها و تبلیغات در مک دیده نمیشود، اما مطمئنا یکی از تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ در آینده خواهد بود.
نکته: هوش بصری یکی از ویژگیهای سرگرم کننده در اپل اینتلیجنس است که در تمامی دستگاههای تولید اپل وجود دارد که احتمالا، مک هیچ وقت به آن دست نمییابد.
تفاوت مک و آیفون در دریافت هوش اپل این است که اپل اینتلیجنس و ویژگیهای آن در آیفون به صورت یکپارچه عمل میکند، اما در مک هنوز به صورت یک جزء جدا شناخته میشود که اتوماتیک نیست.
یکی از موارد هیجانانگیز دیگر در اپل اینتلیجنس که امیدواریم به زودی در مک مشاهده شود، Safari Highlights است.
بررسی هوش اپل در مک او اس
در ادامه تاثیرات اپل اینتلیجنس در مک را بررسی میکنیم:
مزایای ورود هوش اپل به مک
- دریافت خلاصههای اینباکس در ایمیل
- خلاصه ایمیلهای فردی
- وجود تعداد گزینههای بیشتری در ابزارهای نوشتن (علاوه بر Professional، Friendly و Concise به آپشنهای بیشتری دسترسی داریم)
معایب اپل اینتلیجنس در مک
- عدم درک درخواستهای ما به خوبی
- عملکرد نادرست Rewrite
- ظاهر شدن آیکن Writing Tools به صورت نادرست
- خودکار نبودن اپل اینتلیجنس در مک و لزوم درخواست دستی
- دائمی نبودن برخی از قابلیتها مانند خلاصه نویسی ایمیلها
نتیجه تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱ با انتشار نسخه رسمی
گرچه نحوه کار با اپل اینتلیجنس در مک بوک با آیفون و آیپد بسیار متفاوت است، اما کلیت امر یکسان خواهد بود. در حال حاضر ممکن است بسیاری از مشکلات مذکور مربوط به نسخه بتای مک او اس باشد. پیش بینی میشود تمامی این نواقص در قالب تغییرات مک او اس سکویا ۱۵.۱، رفع شوند و کاربران مک هم مانند آیفون به تمامی قابلیتهای هوش اپل دسترسی پیدا کنند. برای آشنایی با اپل اینتلیجنس و تمام دستگاههای تحت پشتیبانی آن، روی لینک مربوطه کلیک کنید.