اپل به تازگی بخش جدید به نام تاریخچهی تعویض قطعات Parts and Service History را به تنظیمات آیفون اضافه کرده است. حالا کاربران می توانند به راحتی ببیند که آیا تعمیرگاه اپلی از قطعات اورجینال و اصلی برای تعمیر آیفونشان استفاده کرده است یا خیر. قابلیت تاریخچه تعویض قطعات آیفون که در iOS 15.2 معرفی شد بازار تولیدکنندگان قطعات فیک را کساد می کند و امنیت آیفون های کاربران اپلی را به شدت بالا می برد.
در این بخش از اخبار اپلی مجلهی انارمگ به معرفی و بررسی قابلیت تاریخچه تعویض قطعات آیفون در iOS 15.2 خواهیم پرداخت.
تاریخچه تعویض قطعات آیفون iOS 15.2 چیست؟
اپل قابلیت Parts and Service History را در iOS 15.2 معرفی کرده است که کاربران با استفاده از آن می توانند تاریخچهی تعمیر قطعات و سرویس های مختلف آیفون خود را ببیند. این قابلیت در واقع کمک شایانی به برنامه تعمیر آیفون توسط خود کاربر کرده و جلوی بسیاری از تعمیرگاه های غیرقانونی را گرفته است.
با این گزینه می توانید ببینید که آیا تعمیرکار آیفون شما از قطعات اصلی استفاده کرده است یا خیر. گرچه اپل می گوید که اصل یا غیراصل بودن قطعات تاثیر چندانی روی گوشی نمی گذارد و همچنین قرار نیست آیفون هایی که قطعات تعمیری غیراصل دارند را از رده خارج کند.
اپل با معرفی این قابلیت قصد داشته تا از تعبیه قطعات اصلی اپل در آیفون توسط تعمیرگاه های مستقل اطمینان یابد. اپل پیشتر آیفون هایی را که توسط تعمیرگاه های مستقل تعمیر می شدند از رده خارج می کرد و به همین علت بسیاری از کاربران به این سیاست غلط اپل اعتراض کردند.
پس تاریخچه تعویض قطعات آیفون که در iOS 15.2 معرفی شده است از کدام آیفون ها پشتیبانی می کند؟
آیفون هایی که قابلیت تاریخچه تعویض قطعات آیفون دارند
اپل قابلیت تاریخچه تعویض قطعات آیفون را به مدل های جدیدتر آیفون با نسخهی سیستم عامل iOS 15.2 محدود کرده است. تاریخچه (پرجزییات) تعویض قطعات تنها برای آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳ کار می کند. در پایین به نوع و ساز و کار قابلیت تاریخچه تعویض قطعاتِ آیفون های مدل پایینتر نگاهی می اندازیم:
- آیفون XR, XS, XS Max و SE 2020: می توانید ببینید آیا باتری گوشی تعویض شده است یا خیر؛
- آیفون ۱۱: می توانید ببینید آیا باتری گوشی و صفحه نمایش تعویض شده است یا خیر؛
- آیفون ۱۲ و آیفون ۱۳: می توانید ببینید آیا باتری گوشی، صفحه نمایش و دوربین تعویض شده است یا خیر؛
چگونه بفهمیم آیفونمان دارای قطعات اصلی است یا خیر؟
برای این کار ابتدا باید به مسیر Settings → General → About بروید. در این قسمت می توانید گزینهی تاریخچهی تعمیر آیفون iPhone repair history را مشاهده کنید. اگر نسخهی سیستم عاملتان iOS 15.1 باشد، تنها می توانید اصل یا غیراصل بودن قطعات را مشاهده کنید.
اگر تعمیرکار آیفون شما از قطعات اصلی استفاده کرده باشد، گزینهی Genuine Apple Part را مشاهده می کنید. می توانید با لمس قطعهی مورد نظر اطلاعات بیشتری مثل تاریخ دقیق تعمیر را نیز مشاهده کنید.
در غیر این صورت با پیغام قطعهی بدون شناسه Unknown Part مواجه خواهید شد. اما قطعهی بدون شناسه چیست؟ در پایین بیشتر دربارهی آن توضیح خواهیم داد.
معنی قطعهی Unknown Part چیست؟
اگر قطعهی بکاررفته در آیفونتان غیراصل باشد، گزینهی iPhone Parts and Service History آن را به صورت Unknown Part به شما نمایش می دهد. حتی اگر تعمیرکار از قطعهی آیفون دیگری استفاده کرده باشد نیز همین پیغام برای شما نمایش داده می شود. در بعضی مواقع هم Unknown Part به معنای نصب یا جااندازی ناقص قطعهی مورد نظر روی برد دستگاه است.
پیام های تاریخچهی تعمیر باتری و نمایشگر را بررسی کنید
Parts and Service History تاریخچهی تعمیر باتری و نمایشگر را نیز نشان می دهد. اگر تعمیر نمایشگر آیفون شما را عوض کنید با پیغام “اپل اطلاعات این آیفون را بروزرسانی کرده است” مواجه می شوید. معنای این پیغام این است که اپل نتوانسته شناسهی نمایشگر تعویضی شما را تشخیص دهد. در چنین مواردی می توانید به تعمیرکار دارای گواهی معتبر مراجعه کنید و از او بخواهید تا نمایشگر را برای شما بروزرسانی کند.
اپل به کاربران خود هشدار داده که این نمایشگرها ممکن است مشکلدار باشند و حتی در مواردی به چشم شما آسیب برسانند. برای مثال قابلیتی مثل True Tone با صفحه نمایش تقلبی از کار می افتد. همچنین ممکن است با باگ هایی در تاچ صفحه، کاهش دقت رنگ های نمایشگر و پایین آمدن سطح روشنایی مواجه شوید.
پیشتر اپل پیغامی را به مدت چهار روز روی صفحه قفل نمایش می داد اما حالا مطمئن نیستیم که دیگر به این کار ادامه دهد یا خیر.
چرا اپل داده های تعمیر آیفون را ذخیره می کند؟
اپل از طریق شماره سریال آیفون به تاریخچهی تعمیر آیفون هایش دسترسی دارد. این کمپانی می گوید که دلیل آن سرویسدهی بهتر، آنالیز امنیت و ارتقا دادن محصولات در آینده است. به علاوه این که اگر باتری، دروبین یا نمایشگر به کلی تعویض نشده باشند، به این قابلیت جدید یعنی Parts and Service History دسترسی نخواهید داشت.
داده های تعمیرات پیشین به اپل کمک می کند تا وارانتی آیفون را رد کند یا آن را از کاربر بپذیرد. با این کار راحتتر می تواند آیفون را عیبیابی کند و در مواردی اگر لازم شد آن را از خریدار پس بگیرد.
چرا باید از قطعات اصلی اپل استفاده کنید؟
آیفون های جدید طراحی بسیار زیبایی دارند و بیش از پیش سختافزار مهم و قدرتمندی را در خود جای داده اند. با قرار دادن قطعات غیراصل ممکن است آیفون به کلی از کار بیفتد و یا سلامت کاربر را به خطر بیندازد. در مواردی ممکن است آیفون بیش از حد داغ یا حتی منفجر شود. به همین خاطر به شدت توصیه می کنیم که از قطعات اصلی برای تعمیر آیفون استفاده کنید.
دستگاه هایی که با قطعات اصلی تعمیر شدند، عمر بیشتر و در نتیجه ارزش بیشتری دارند و برای فروش یا خرید مناسبترند. به علاوه این که وارانتی دستگاه نیز با این روش باطل نمی شود.
شما دو گزینه بیشتر در پیش روی خود ندارید: یا می توانید آیفون خود را به تعمیرگاه های معتبر اپل ببرید (که در ایران اصلا چنین چیزی وجود ندارد!) و یا به یکی از تعمیرگاه های شهرتان مراجعه کنید. اپل با این کار تعمیرگاه های اپلی را تشویق کرده تا از لوازم و قطعات اصلی استفاده کنند. بهترین قسمت آن هم این است که این تعمیرگاه ها از وارانتی دستگاه پشتیبانی می کنند.
حرف آخر
اپل Parts and Service History را معرفی کرده تا دیگر تعمیرکاران از قطعات غیراصل استفاده نکنند. این سیاست اپل بسیار به نفع این شرکت است چرا که می تواند لوازم جانبی و قطعات بیشتری به فورشگاه ها و تعمیرگاه ها بفروشد. همچنین خالی از لطف نیست که بگوییم قیمت قطعات اصلی بسیار گرانتر از قیمت قطعات غیراصل در بازار است.
خریداران آیفون نیز از این قابلیت جدید اپل سود می برند. آن ها می توانند هنگام خرید آیفون دست دوم تاریخچهی تعمیر و قطعات اصل و غیراصل آن را مشاهده کنند و با اطلاعات بیشتری اقدام به خرید گوشی مورد نظر خود کنند.
نظر شما چیست؟ آیا ترجیح می دهید تعمیرکارتان از قطعات اصلی استفاده کند؟ یا از قطعات ارزانقیمتتر؟ خوشحال می شویم اگر دیدگاه خود را در بخش نظرات همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.