اپل سرانجام بعد از ماهها از هدفون بیسیم ایرپاد ۳ رونمایی کرد. حال باید ببینیم تفاوتهای آن با ایرپاد ۲ در چیست. جدیدترین ایرپادهای اپل که اکنون در نسل ۳ خود قرار دارند، پیشرفتهای زیادی نسبت به نسل قبلی (در سال ۲۰۱۹) داشتهاند؛ از این تغییرات می توان به طراحی جدید زیبا، ویژگیهای بهبود یافته و کیفیت بهتر صدا اشاره کرد. حال این سوال پیش میآید که اگر شما ایرپاد نسل ۲ را دارید، آیا ارزش دارد که مدل آن را به ایرپاد ۳ ارتقا دهید؟ و یا این که اگر قصد خرید هدفون بی سیم را دارید، باید میان ایر پاد نسل ۲ و ۳ کدامیک را انتخاب کنید؟ در ادامهی این مطلب از انارمگ با ما باشید تا به بررسی تفاوت ایرپاد ۳ و ۲ بپردازیم و به سوالاتتان پاسخ دهیم.
در ادامه قصد داریم دو محصول ایرپاد نسل ۲ و ایرپاد جدید نسل ۳ اپل را از نظر قیمت، عمر باتری و ویژگیهای قدیمی و جدید بررسی و با هم مقایسه کنیم.
مقایسه تفاوت قیمت ایرپاد نسل ۳ و ۲
قیمت AirPods 3 که از ۲۶ اکتبر امکان سفارش را دارد، کمتر از AirPods Pro است. به همین دلیل میتوان گفت قیمت متناسبی نسبت به هم دارند. قیمت ایرپاد جدید ۱۷۹دلار آمریکا تعیین شده است که ارزانتر از ایرپاد پرو با قیمت ۲۴۹ دلار آمریکا است.
در مقابل، قیمت ایرپاد نسل ۲ کاهش یافته و تولید آن با نرخ ۱۱۹ دلار آمریکا، متوقف شد. گرچه تقاضا همچنان زیاد است و قیمتها بخوبی حفظ شده است. بنابراین حتما شاهد کاهش قیمت در مدلهای قدیمی ایرپاد خواهیم بود. پس به عبارتی ورود ایرپادهای جدید فرصت خوبی برای خرید ایرپادهای قدیمی با قیمت مناسبتر را برایمان فراهم میکنند.
بدیهی است که ایرپاد ۳ پیشرفتها و ویژگیهای جدید زیادی دارد که این اختلاف قیمت بالاتر از ۱۰۰ دلار را نسبت به ایرپاد ۲ حتی بدون قابلیت نویزگیر فعال توجیه میکند. پس اگر بودجه محدودی دارید ایرپاد ۲ بهترین گزینه برای شماست.
مقایسه عمر باتری ایرپاد ۳ و ۲
در معنا واقعی کلمه میتوان گفت که ایرپا با عمر باتریشان شناخته می شوند و مهمترین چیز در آن ها قطعا میزان شارژ و عمر باتری است که نقطهی برتری آنها به حساب میآید. اگر یک جفت ایرپاد بهترین ویژگیها و کیفیت صدا را داشته باشند اما بعد از ۵ دقیقه خاموش شوند، به هیچ وجه هدفون خوبی به حساب نمیآیند.
AirPods 2 عمر باتری و مناسبی دارد. میتوانید ۵ ساعت از ایرپاد استفاده کنید؛ به علاوه این که اگر کیس شارژ آن به همراهتان باشد، ۱۹ ساعت عمر باتری اضافی نیز دریافت می کنید. در مجموع ۲۴ ساعت تمام میتوانید به موسیقی گوش دهید. بعد از تمام شدن این زمان قطعا باید آن را شارژ کنید. اما در هر صورت، عمر باتری آن یک شبانه روز کامل است و بدون نیاز به سوکت برق می توانید از موسیقی خود لذت ببرید.
ایرپاد ۳ در این زمینه پیشرفت خوبی داشته و مدت ۳۰ ساعت باتری را به شما ارائه خواهد داد. (۶ ساعت از طریق هدفونها بعلاوهی ۴ بار شارژ کامل از طریق کیس شار )
قطعا ابرپادهای قدیمی و یا جدید اپل در این زمینه پیشرو نیستند، زیرا هیچ کدام نمیتوانند با Cambridge Audio Melomania 1+ که ۴۵ ساعت پخش موسیقی از طریق هدفونها و کیس شارژ را ارائه میدهد، رقابت کنند. اما هر دو محصول اپل عملکرد قابل تحسینی را ارائه میدهند و ما فکر میکنیم زمان ۲۴ ساعت یا ۳۰ ساعت برای اکثریت مردم زمان قابل قبول و مناسبی باشد.
مقایسه طراحی ایرپاد ۳ و ۲
ایرپاد ۲ زیبا و جمع و جور است. اما نظرات متفاوتی دربارهی طراحی آن وجود دارد. سریهای گوشی آن ثابت است و قابلیت تغییر به سایزهای دیگر را ندارد، همچنین پایهی آن از ابتدا مورد تمسخر قرار میگرفت و با سر مسواکهای برقی مقایسه می شد! با وجود این طراحی پایدار بود و تا به امروز بسیاری همچنان طرفدار آن اند.
در جدیدترین مدل ایرپاد، اپل طراحی خود را کمی تغییر داده است. ایرپاد ۳ همانند ایرپاد پرو دارای سریهای گوشی قابل تعویض است. همچنین مانند ایرپاد پرو پایهی کمی کوتاهتری دارد و هنگام استفاده کمتر در گوش دیده میشود. این تغییر باعث راحتی و سبکتر بودن آن شده است.
کیس شارژ نیز تغییراتی داشته است. بدنهی آن مانند مدل پرو کمی منحنیتر شده است. همچنین مانند ایرپادها دارای درجه مقاومت IPX4 در برابر آب میباشد.
مقایسه قابلیت های ایرپاد ۳ و ۲
میتوان گفت در ایرپاد ۳ چیزهای مهمتری از طراحی زیبا و نشان اپل هم وجود دارد. چیزی که آن را به عنوان هدفونهای محبوب در سراسر جهان شناسانده است، نحوه استفادهی آسان از آنهاست. ایرپاد به راحتی با دستگاههای دیگر اپل جفت میشود و فرمانهای صوتی Siri به شما امکان میدهد که ایرپادها را کنترل کنید.
ایرپادها به سرعت به آخرین دستگاه اپل شما متصل میشود و اتصال bud-to-bud نیز فوقالعاده قوی است. ایرپاد ۳ همچنین از قابلیت اشتراکگذاری صوتی اپل پشتیبانی میکند تا بتوانید از طریق چند ایرپاد به یک آیفون و یا آیپد و یا اپل تی وی بصورت اشتراکی متصل و به یک صدا گوش دهید.
ایرپاد ۳ علاوه بر انجام همهی این کارها، همانند ایرپاد مکس و ایرپاد پرو، از ویژگی صدای فضایی و ردیاب پویای سر پشتیبانی میکنند.
این بدان معناست که کاربران ایرپاد ۳ میتوانند به آهنگهای Atmos-powered موجود در لیست اپل موزیک نیز گوش کنند. شما علاوه بر این می توانید تجربهی منحصر به فردی شبیه به حضور در تئاتر را هنگام تماشای فیلم و یا نمایشهای تلویزیونی داشته باشید. به این صورت که اگر هنگام تماشای فیلم سر خود را برگردانید، صدا با توجه به چرخش سر تغییر و تنظیم میشود و شما تجربهی واقعیتری در شنیدن صدا خواهید داشت.
ایرپاد ۳ قابلیت Adaptive EQ را نیز دارد. به این معنی که هدفونها، صدای واقعی را با توجه به نحوهی قرارگیری آن ها در گوش تنظیم میکنند.
قابلیت Active noise cancellation (نویزگیر فعال) همچنان برای ایرپاد پرو با قیمت بالاتر محفوظ مانده است. اگر اپل این قابلیت را به مدل استاندارد ایرپاد افزوده بود، فروش ایرپاد پرو قطعا سخت میشد.
مقایسه کیفیت صدا ایرپاد ۳ و ۲
ایرپاد نسل ۲ پیشرفت قابل توجهی نسبت به نسل پیش خود از نظر کیفیت صدا داشت. با این که هیچ تقویت کننده بیس مصنوعی وجود نداشت اما صدای بلندتر و با کیفیتتری را به همراه داشت. صدای آن طبیعی است و تغییرات دینامیکی سطح پایین به صورت قابل تحسینی انجام میشود.
ایرپاد ۳ به تازگی معرفی شده و هنوز بدستمان نرسیده تا کیفیت صدا و عملکرد آنرا بررسی کنیم. اما انتظار داریم که صداپردازی آن ارتقا یافته باشد. همانطور که اپل میگوید AirPods 3 دارای درایورهای قدرتمندی است که رنج دینامیک بالایی دارند که قابلیت پخش بیس عمیق و میدرنج (Mid Range) و های رنج (High Range) بسیار شفاف و بدون نویز را دارد.
همچنین میکروفون ایرپاد ۳ دارای روکش با بافت ویژهای است که از ورود صدای باد به داخل میکروفون زمانی که در حال صحبت با تلفن همراه هستید، جلوگیری میکند.
نتیجه
هنوز روزهای اولیه پس از معرفی ایرپادهای جدید اپل است، بنابراین نتوانستیم هنوز آن را با دقت آزمایش کنیم. اما بدون شک ایرپاد ۳ با فناوری هوشمندتر، عمر باتری بیشتر، و برخی ویژگی های جدید فوقالعاده به همراه صدای فضایی معرفی شده است. به شرطی که از نظر کیفیت صدا نیز پیشرفت داشته باشد ارتقا ایرپاد از نسل ۲ به مدل جدید منطقی به نظر میآید.