جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات در اناردونی
آخرین مطالب

مقایسه مک بوک ایر ۱۵ اینچی و مک بوک پرو ۱۴ اینچی و ۱۶ اینچی

مقایسه مک بوک ایر 15 اینچی و مک بوک پرو 14 اینچی و 16 اینچی
فهرست مطالب

مک بوک ایر ۱۵ اینچی اپل در فاصله‌ی بین مک بوک پرو ۱۴ اینچی و مک بوک پرو ۱۶ اینچی قرار می‌گیرد. گرچه قدرت قابل توجهی ندارد، اما یک مک بوک ارزشمند به حساب می‌آید. در ادامه این مطلب از انارمگ به مقایسه این سه مک بوک جدید اپل می‌پردازیم.

مک بوک ایر ۱۳ اینچی همیشه یک پیشنهاد با ارزش در خط تولید اپل به حساب می‌آمد. در حالی که این مک بوک مشخصات خاصی را ارائه نمی‌دهد، اما می‌تواند نیازهای محاسباتی یک کاربر معمولی را برطرف کند و در عین حال سبک بوده و به دلیل اندازه کوچکش، حمل و نقل آسانی دارد و آن را از نوت بوک‌های اپل، مک بوک پرو ۱۴ اینچی و ۱۶ اینچی متمایز می‌کند.

با عرضه مک بوک ایر ۱۵ اینچی، این مدل هم رده مک بوک‌های با صفحه نمایش بزرگ‌تر قرار می‌گیرد. با این‌حال با بزرگ‌تر شدن صفحه نمایش، مشخصات داخلی آن ارتقاء نیافته است. مک بوک ایر گزینه خوبی برای افرادی است که خواهان نوت بوک‌‌های بزرگ‌تر هستند، بدون این‌که مشخصات و قیمت آن پایین بیاید.

مقایسه مک بوک ایر ۱۵ اینچی و مک بوک پرو ۱۴ اینچی و ۱۶ اینچی

طراحی، وزن، اندازه

مقایسه مک بوک ایر 15 اینچی و مک بوک پرو 14 اینچی و 16 اینچی
مقایسه مک بوک ایر ۱۵ اینچی و مک بوک پرو ۱۴ اینچی و ۱۶ اینچی

از زمان طراحی مجدد مک بوک ایر ۱۳ اینچی ۲۰۲۲، اپل خط تولید ایر را از نظر طراحی و زیبایی شناسی به زمینه حرفه‌ای خود بیشتر نزدیک کرد که به یک نمای بیرونی نازک اما یکنواخت و نمایشگری با بریدگی ناچ تبدیل شد.

برای همتای ۱۵ اینچی آن باید بگوییم که اپل به همان طراحی مک بوک‌ها پایبند بوده و ظاهر آن بسیار شبیه به مک بوک پرو است، اما باریک‌تر بوده و پورت‌های کمتری در طرفین دارد.

مک بوک ایر ۱۵ اینچی به عنوان سایز متوسط این سه گانه در میان مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی قرار دارد. طول ۱۳.۴ اینچی آن به ترتیب بین ۱۲.۳ اینچ و ۱۴.۰۱ اینچ مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی قرار دارد.

از نظر عمقی تقریبا یکسان هستند. مدل‌های ۱۵ اینچی در ۹.۳۵ اینچ تا ۸.۷۱ اینچ و مدل‌های پرو ۹.۷۷ اینچ عمق دارند.

بهترین ضخامت به مدل ایر اختصاص داده می‌شود که با اندازه ۰.۴۵ اینچ نازک‌تر از مدل‌‌های پرو است.

از نظر وزنی به نظر می‌رسد که مدل ایر ۱۵ اینچی به دلیل بزرگ‌تر بودن اندازه، سنگین‌تر باشد، اما همچنان نازک‌تر و سبک‌تر از دو مدل پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی است. به این صورت که با وزن ۳.۳ پوند از مک بوک پرو ۱۴ اینچی با وزن ۳.۶ پوند و مک بوک پرو ۱۶ اینچی با وزن ۴.۸ پوند سبک‌تر است.

صفحه نمایش

صفحه نمایش
صفحه نمایش

همان‌طور که از نام‌های آن‌ها پیداست هر کدام اندازه نمایشگر متفاوتی دارند. مدل ایر نمایشگر ۱۵.۲ اینچی و مدل‌های پرو نمایشگرهای ۱۴.۲ و ۱۶.۲ اینچی دارند. همچنین هر سه یک بریدگی در لبه بالایی دارند که دوربین FaceTime HD را در خود جای داده است.

مدل ایر با صفحه نمایش Liquid Retina و اندازه متوسط کمترین وضوح تصویر را در میان این سه نمایشگر دارد که به اندازه ۲۸۸۰ در ۱۸۶۴ پیکسل است. مدل پرو ۱۴ اینچی از نمایشگر Liquid Retina XDR با رزولیشن ۳۰۲۴ در ۱۹۶۴ استفاده می‌کند و مدل ۱۶ اینچی پرو نیز رزولیشن ۳۴۵۶ در ۲۲۳۴ پیکسل دارد.

از نظر تراکم پیکسلی، مدل ایر دارای ۲۲۴ پیکسل در هر اینچ بوده و مدل‌های پرو نیز ۲۵۴ پیکسل در هر اینچ هستند. مدل ایر با نور پس‌زمینه LED می‌تواند ۵۰۰ نیت روشنایی قابل اعتماد را مدیریت کند و اما مدل‌های پرو با نور پس‌زمینه Mini-LED می‌توانند قوی‌تر عمل کنند. حداقل روشنایی SDR آن‌ها ۵۰۰ نیت است، اما تحت XDR برای محتوای HDR، حداکثر ۱۰۰۰ نیت برای محتوای تمام صفحه و ۱۶۰۰ نیت در اوج استفاده می‌کند.

روشنایی و MiniLED تصویری واضح‌تری را برای مدل‌های پرو نسبت به ایر ارائه می‌دهد.

هر سه از Wide Color (P3) و True Tone پشتیبانی می‌کنند. هر دو مدل پرو از ProMotion پشتیبانی می‌کنند و نرخ نوسازی تطبیقی آن‌ها تا ۱۲۰ هرتز است اما مدل ایر به ۶۰ هرتز محدود می‌شود.

عملکرد

عملکرد
عملکرد

مک بوک ایر ۱۵ اینچی در این قسمت دچار ضعف است زیرا که تنها از یک پردازنده استفاده می‌کند. مک بوک ایر از یک تراشه M2 متشکل از یک CPU هشت هسته‌ای که شامل ۴ هسته عملکردی و ۴ هسته کارآمد است، یک GPU 10 هسته‌ای، یک موتور عصبی ۱۶ هسته‌ای یک موتور رسانه و ۱۰۰GB بر ثانیه پهنای باند حافظه استفاده می‌کند.

در مدل‌های Pro در زمان پیکربندی می‌توانید از میان تراشه‌های M2 Pro یا M2 Max یکی را انتخاب کنید.

در مدل پایه یک تراشه M2 Pro با یک CPU ده هسته‌ای، و یک GPU 16 هسته‌ای قرار دارد که تنها برای مدل ۱۴ اینچی موجود است. هر دو نسخه همچنین دارای گزینه M2 Pro با CPU دوازده هسته‌ای و GPU نوزده هسته‌ای است.

همچنین گزینه‌ای برای تراشه M2 Max با CPU دوازده هسته‌ای که توسط یک GPU سی هسته‌ای یا یک GPU سی و هشت هسته‌ای به هم متصل شده‌اند، وجود دارد. موتور رسانه‌ای که برای انجام رمزگذاری و رمزگشایی ویدئوی سخت‌افزاری استفاده می‌شود در تراشه M2 Max تقویت شده تا موتورهای بیشتری را شامل شود و انجام کارها را سرعت ببخشد.

M2 Pro و M2 Max همچنین از پهنای باند با حافظه بالاتر به ترتیب ۲۰۰GB/S و ۴۰۰GB/S بهره می‌برند.

 در مدل‌های پرو همچنین گزینه‌های بیشتری نسبت به مدل ایر برای حافظه وجود دارد. مدل ایر از ۸GB با گزینه‌‌های ۱۶ و ۲۴ گیگابایتی شروع می‌شوند.

مدل‌های پرو از ۱۶GB با یک گزینه ۳۲ گیگابایتی شروع می‌شوند و نسخه‌های M2 Max با ظرفیت ۶۴GB اضافه می‌شوند. اگر به سراغ M2 Max با پردازنده گرافیکی ۳۸ هسته‌ای بروید، می‌توانید ۹۶GB به آن اضافه کنید.

نتایج تست Geekbench نیز برای این تراشه‌ها به صورت زیر است که نشان می‌دهد مک بوک ایر ضعیف‌ترین نتایج را دارد:

نتایج تست Geekbench
نتایج تست Geekbench

البته به این مورد توجه داشته باشید که تراشه M2 در مدل ایر اساسا پردازش وظایف تک هسته‌ای را به عهده دارد که نیاز به پردازش چند هسته‌ای ندارند و شامل نیازهای محاسباتی روزمره اکثر کاربران است.

دوربین و صدا

هر سه مک بوک دارای یک دوربین ۱۰۸۰P FaceTime HD در ناچ بالای نمایشگر هستند. این دوربین از یک پردازشگر سیگنال تصویر پیشرفته موجود در تراشه M2 بهره می‌برد که می‌تواند انواع وظایف محاسباتی ویدئویی را انجام دهد که شامل بهبود کیفیت تصویر تماس‌های ویدئویی می‌شود.

صدا در سراسر صفحه یکسان است. اپل از سیستم صوتی شش بلندگویی با ووفرهای Force-Canceling با پشتیانی از Spatial Audio و Dolby Atmos استفاده می‌کند. هر یک همچنین دارای جک هدفون و آرایه سه میکروفون برای ضبط صدا هستند.

ذخیره‌سازی، اتصال و قدرت

ذخیره‌سازی، اتصال و قدرت
ذخیره‌سازی، اتصال و قدرت

مک بوک ایر ۱۵ اینچی SSD با ظرفیت ۲۵۶GB شروع شده و گزینه‌‌های با ظرفیت ۵۱۲GB، ۱TB و ۲ TB دارد. مدل‌های پرو از طرفیت ۵۱۲GB شروع شده و گزینه‌های ارتقا ۱TB، ۲TB، ۴TB و ۸TB را ارائه می‌دهد.

اپل در مدل ایر برای اتصال از Wi-Fi 6 و در مدل پرو از Wi-Fi 6E استفاده می‌کند. اگر زیر ساخت مناسبی برای فعال کردن ۶E نداشته باشید بعید است تفاوت زیادی در عملکرد شبکه مشاهده کنید. Bluetooth 5.3 نیز در سراسر بورد موجود است.

در قسمت جلوی اتصال سیمی مک بوک ایر دو پورت Thunderbolt 4یک درگاه HDMI پیشرفته، یک اسلات کارت SDXC، یک جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری و یک پورت MagSafe 3 وجود دارد.

مدل‌های پرو دارای سه پورت Thunderbolt 4، یک درگاه HDMI پیشرفته، یک اسلات کارت SDXC، یک جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری و پورت MagSafe 3 هستند.

مک بوک ایر ۱۵ اینچی دارای یک باتری لیتیوم پلیمری یکپارچه با ظرفیت ۶۶.۵ وات ساعت است که گفته می‌شود در صورت استفاده برای پخش فیلم اپل تی وی یا ۱۵ ساعت وبگردی بی‌سیم و ۲۲ ساعت پخش فیلم دوام می‌آورد.

مقایسه مک بوک های جدید اپل
مقایسه مک بوک های جدید اپل

باتری ۷۰ وات ساعتی مک بوک پرو ۱۴ اینچی نیز می‌تواند ۱۸ ساعت برای پخش ویدئو دوام بیاورد. مدل ۱۶ اینچی پرو دارای یک باتری ۱۰۰ وات ساعتی بزرگ‌تر است که می‌تواند ۱۵ ساعت وبگردی بی‌سیم یا ۲۲ ساعت پخش فیلم را دوام بیاورد.

برای شارژ کردن نوت بوک‌ها، اپل یک شارژر در هر بسته قرار داده است. مدل ایر دارای یک آداپتور برق فشرده با دو پورت ۳۵ واتی است و می‌توانید شارژر ۷۰ واتی را نیز برای ارتقاء انتخاب کنید.

مدل پرو ۱۴ اینچی دارای یک آداپتور ۶۷ واتی USB-C با CPU ده هسته‌‌ای و یک آداپتور برق ۱۴۰ واتی برای مدل ۱۶ اینچی هستند.

کدامیک را بخریم؟

مک بوک ایر ۱۵ اینچی لزوما بهترین گزینه نیست و تنها چند صد دلار تا مدل پرو ۱۴ اینچی تفاوت دارد. اگر می‌توانید بیش از ۲۰۰۰ دلار برای یک نوت بوک خرج کنید، می‌توانید تنظیمات را تغییر داده و یک مک بوک پرو ۱۴ اینچی با نمایشگر بسیار بهتر و عملکرد سریع‌تر و ظرفیت ذخیره‌سازی کمی بیشتر نسبت به مک بوک ایر داشته باشید.

در چنین مقایسه‌هایی با عناصر قابل تنظیم مشابه، در نهایت در موقعیتی قرار می‌گیرید که مدل پرو ۱۴ اینچی ارزش خرید را دارد. مساله این است که نگاه شما به مک بوک ایر نباید مانند نگاه به مک بوک پرو باشد. ما می‌دانیم که عملکرد مک بوک ایر ۱۵ اینچی حرفه‌ای نیست، اما برای اکثر وظایف محاسباتی تراشه M2 به خوبی عمل می‌کند.

 شاید صفحه نمایش آن به خوبی و کیفیت مدل‌های پرو نباشد، اما در حدی است که کاربران به راحتی به وبگردی و تماشای فیلم بپردازند. در کل این لپ تاپ به درد متخصصان برای انجام کارهای حرفه‌ای و سنگین نمی‌خورد. اگر به انجام کارهای حرفه‌ای و گرافیکی مشغول هستید مک بوک پرو را انتخاب کنید.

برچسب‌ها: /
به اشتراک گذاری:
Picture of بهاره
بهاره
بهاره هستم، عاشق سفر و ماجراجویی! از سال 98 وارد دنیای سئو و نویسندگی شدم. برای من این کار هم یه جور ماجراجوییه، چون هر روز یه چیز جدید یاد می گیرم!
مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *